06 Ocak 2001 22:00

Özlem Ercan nasıl öldürüldü?

19 Aralık'ta başlayan cezaevleri operasyonu sırasında kendini yakarak öldüğü açıklanan Özlem Ercan'ın ailesi, kızlarının yaşadığını ileri sürdü.

Paylaş
Özlem Ercan nasıl öldürüldü?
19 Aralık'ta başlayan cezaevleri operasyonu sırasında kendini yakarak öldüğü açıklanan Özlem Ercan'ın ailesi, kızlarının yaşadığını ileri sürdü. Yetkililerin, kendilerine Özlem Ercan'a ait olduğunu söyledikleri cenazeyi alarak, Cebeci Mezarlığı'na gömen aile, kızlarını bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde hiç yara almamış olarak Bayrampaşa Cezaevi'nden başka bir cezaevine sevk edilirken gördüklerini belirtti. Cenazeyi DNA testi yaptırmadan alıp gömen aile, kızlarının yaşayıp yaşamadığından emin olmak için avukatlarıyla savcılığa başvurarak, DNA testi yaptıracak.
Beş yıldır Bayrampaşa Cezaevi'nde kalan DHKP-C davası tutuklusu Özlem Ercan'ın ölmediğini söyleyen ailesi, bu düşüncelerine bir televizyon kanalında izledikleri görüntülerin neden olduğunu açıkladı. Televizyon haberlerinde Özlem Ercan'ın, bir jandarma tarafından başka bir cezaevine, üstelik hiç yara almamış bir şekilde sevk edildiğini gördüklerini söyleyen Ercan Ailesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan kendilerine Özlem Ercan'a ait olduğu söylenen cenazeyi aldıklarında, cenazenin tanınmayacak durumda olduğunu belirttiler. Hiçbir bilgi olmamasına ve DNA testi yapılmamasına rağmen, cenazeyi alarak 2 Ocak'ta Cebeci Mezarlığı'na gömen aile, şimdi kızlarının yaşayıp yaşamadığından emin olmak için olayla ilgili olarak araştırma yapılmasını isteyecek.
Görüşüne başvurduğumuz Özlem Ercan'ın avukatı Behiç Aşçı ise, televizyon görüntülerindeki teşhisin sağlıklı olmadığını belirtti. Bayrampaşa Cezaevi yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Aşçı, "Yetkililer Özlem Ercan'ın kesinlikle öldüğünü söylüyorlar" dedi. Ercan ailesinin, teşhis yapılamadığı için umuda kapıldığını düşündüğünü ifade eden Aşçı, konunun araştırılması için önümüzdeki hafta girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


ABD'nin 'terör' alarmı uzatıldı
İsrail'e verdiği koşulsuz destek nedeniyle Ortadoğu halklarının öfkesini çeken ABD'deki "terörist saldırı" korkusu dinmiyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, tüm Amerikan vatandaşlarının "tetikte" olmasını istedi. Önceki gün yapılan resmi açıklamada, ABD vatandaşları ve çıkarlarına karşı "terörist saldırılar" gerçekleştirilebileceği uyarısında bulunuldu.
Roma büyükelçiliği kapandı
İtalya'nın başkenti Roma'daki ABD Büyükelçiliği, "güvenlik" gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.
Amerikalılar, İtalya kaynaklı saldırı tehditlerinin arttığını bildirdiler.
CNN'e açıklamada bulunan bir Dışişleri Bakanlığı görevlisi, duyurunun, 12 Ekim'de yürürlüğe giren "acil durum"un süresinin uzatılması anlamına geldiğini kaydetti. 12 Ekim'de, Yemen'in Aden Limanı'nda düzenlenen bir intihar saldırısında, 17 Amerikan askeri öldürülmüştü. Bu olayın ardından geçilen "alarm" düzeyinin süresi, bugün dolacaktı.
Cuma günkü açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, dünya çapında ABD vatandaşları ve çıkarlarına yönelik terörist eylem olasılığı nedeniyle endişeli olmaya devam etmektedir" denildi.
Geçtiğimiz dört hafta içinde, aralarında Endonezya, Doha ve Türkiye'nin de bulunduğu bir dizi diplomatik temsilcilik, güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Polis sokağa tahammülsüz

SONRAKİ HABER

Apartheid fotoğrafçılarından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa