04 Ocak 2001 22:00

Görme engellinin tayin çilesi

Hademe olarak girdiği hastanede iki üniversite okuyan, sınavları kazanarak müdür yardımcılığı görevine gelen görme engelli Salih Mehmet Aslan'ın tayin çilesi bitmiyor.

Paylaş
Görme engellinin tayin çilesi
Hademe olarak başladığı Balıkesir Devlet Hastanesi'nde müdür yardımcılığı görevine kadar yükselen görme engelli Salih Mehmet Aslan, iki kez, olmayan bir kuruma tayin edildi.
Doğuştan görme özürlü Salih Mehmet Aslan, hademe olarak göreve başladığı Devlet Hastanesi'nde çalışırken, 4 yıllık Balıkesir Otelcilik ve Turizm Yüksek Okulu'nu bitirdi. Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam eden Aslan, son sınıfa kadar yükseldi. Hastanede çalışırken girdiği sınavlarda da başarılı olan Aslan, önce personel şefi ardından da hastane müdür yardımcılığı görevine getirildi.
Olumsuz rapor
Ancak, 1999 yılında Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin, "gözleri görmeyen bir kişi müdür yardımcılığı yapamaz" yorumunun yer aldığı rapor üzerine Salih Mehmet Aslan, yıllar önce kapatılarak Balıkesir Üniversitesi'ne devredilen Sağlık Meslek Lisesi'ne sayman olarak tayin edildi.
Bakanlık hatanın anlaşılması üzerine özürlü memuru bu kez Balya ilçesi Sağlık Merkezi Ayniyat Saymanlığı'na gönderdi.
Tayin üstüne tayin
Aslan'ın Bursa İdare Mahkemesi'ne açtığı dava devam ederken, Aslan, kadrosu, ilk tayin edildiği yer olan ve üniversiteye devredilen Balıkesir Sağlık Meslek Lisesi'ne alındı. Yapılan itirazlar üzerine Salih Mehmet Aslan, Dursunbey Sağlık Meslek Lisesi'ne atandı.
Görme özürlü 90 üyesi bulunan Türkiye Görmezleri Eğitim ve Himaye Derneği Başkanlığı da yapan Salih Mehmet Aslan'ın tayin çilesi, görme engellilerin de tepkisine neden oldu. Görme engelliler, "Sakatları koruyacak tedbirler alınması gerekirken, bir özürlüye eziyet ediliyor" şeklinde konuştular.
ÖNCEKİ HABER

Yoksulların enflasyonu resmi

SONRAKİ HABER

Avrupa'da DU paniği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...