04 Ocak 2001 22:00

Bakanlar ekonomiyi görüştü

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, ekonomik programın uygulanması konusunun görüşüldüğünü bildirdi.

Paylaş
Bakanlar ekonomiyi görüştü
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, ekonomik programın uygulanması konusunda bütün bakanlıkların, tespit edilen hedeflere uygun davranması ve hükümetin ekonomik programın arkasında olduğunun ifade edilmesi görüşünün benimsendiğini bildirdi.
Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu, Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay bir açıklama yaptı.
Toskay, önceki gün yapılan liderler zirvesinde ekonomik konuların ele alındığını hatırlattığı açıklamasında, Bakanlar Kurulu toplantısında da 2000 yılında üç yıllık orta vadeli programın uygulamasının birinci yılı bittiğinde, 14 yıldan beri ilk defa enflasyonun, yüzde 30'lar bandına taşındığı ve TÜFE'nin de gerilediğini tespit ettiklerini bildirdi.
Toskay daha sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
El konulan bankaların ticari faaliyetlerini sürdürmeleri için bir komisyon oluşturulduğu ve rapor hazırlandığının hatırlatılması üzerine Bakan Toskay, "Ekonominin geçtiği bu süreçte, bazı işletmelerimizin sıkıntıda olduğu hepimizin malumudur. Onlar hakkında alınacak tedbirler özel tedbirler değil" diye konuştu.
Liderler zirvesi sonrası yapılan açıklamada yer alan, "uygun gelirler" ifadesinin, yeni vergi getirip getirmeyeceği sorusuna karşılık da Bakan Toskay, programda "uygun gelirler politikası" ifadesi ile maaşlar ve ücretler, bütün gelirlerle ilgili olarak, program hedeflerine uygun bir ekonomik politika uygulanacağını kastettiklerini anlattı.
Toskay, "Nemalar şubat ayında ödenecek mi? Bu toplantıda gündeme geldi mi?" şeklindeki soru üzerine, bu konunun Bakanlar Kurulu'nda ele alınmadığını söyledi. Diğer sorulara karşılık Bakan Toskay, memur maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirtirken, İstanbul'da Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen saldırının Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediğini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Hekimlere saldırıya protesto

SONRAKİ HABER

Susturma operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...