04 Ocak 2001 22:00

IMF'den aylık teftiş

Ekonomik programın uygulanmasını denetlemek üzere 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan Cottarelli başkanlığındaki IMF heyeti, bundan böyle teftiş ziyaretlerini her ay yapacak.

Paylaş
IMF'den aylık teftiş
IMF heyeti, Türkiye denetimlerini periyodik bir takvime bağladı. Daha önce 3 ayda bir Türkiye'ye gelen heyet bundan böyle her ay gelecek.
Türkiye'ye 2001 yılının ilk teftiş ziyaretini 12 Ocak Cuma günü gerçekleştirecek olan Carlo Cottarelli başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Türkiye'de bir hafta kalacak. Aynı gün temaslarına başlayacak olan heyet, ağırlıklı olarak bankacılık sektörüyle ilgilenecek, Türkiye'ye verilmesi kararlaştırılan 7.5 milyar dolarlık Ek Rezerv Kolaylığı (SRF) çerçevesinde, alınması gereken acil önlemler ve bu yıl içindeki özelleştirme programı üzerinde duracak.
Aylık denetleme
IMF yetkilileri, bu yılın ilk çeyreğinin çok önemli olduğunu ve programın yeniden rayına oturabilmesi için ilk 3 ayın çok yakın bir şekilde takip edileceğini vurguluyorlar. Bu gelişmeler nedeniyle, daha önceleri üç ayda bir ziyarete gelen IMF heyeti, yılın ilk çeyreğinde her ay ziyarete gelecek. İlk çeyreğin ardından, programın yeniden rayına girmesi durumunda ise IMF heyetinin ziyaretleri yeniden 3'er aylık olarak gerçekleşecek.
IMF'nin, aylık ziyaretlerinde, niyet mektubunda yer alan aylık gerçekleşmelerin yerine getirilip getirilmediği sıkı bir şekilde denetleyeceği ve bu gelişmeler çerçevesinde kredinin geri kalan kısmını serbest bırakacağı kaydediliyor.
Bu arada, IMF'nin incelemelerinde, Dünya Bankası tarafından istenilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda da banka ile eşgüdüm içinde hareket edeceği ifade ediliyor.
ÖNCEKİ HABER

'Neden öldüğümü bilmek istiyorum'

SONRAKİ HABER

Hekimlere saldırıya protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa