03 Ocak 2001 22:00

Şişli Emniyeti'ne saldırı: 3 ölü

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına intihar saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, saldırıyı gerçekleştiren kişi ile iki polisin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Paylaş
Şişli Emniyeti'ne saldırı: 3 ölü
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına intihar saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, saldırıyı gerçekleştirdiği bildirilen kişi ile iki polisin öldüğü, 4'ü polis 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Mecidiyeköy'deki Şişli Kaymakamlığı'nın da bulunduğu 10 katlı Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giren bir kişi, binanın 5. katında saat 13.50 sıralarında üzerindeki bombayı patlattı.
Şişli İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Tanrıverdi'nin makamının bulunduğu yerde meydana gelen patlamada, intihar saldırısını düzenleyen kişi ile ilçe Emniyet Müdürü Tanrıverdi'nin şoförü olan Muammer Türker isimli polis yaşamını yitirdi. Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Tunç Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölü getirilen 45-50 yaşlarındaki kır saçlı erkeğin cesedinin parçalanmış durumda olduğunu bildirdi. Yaralananlardan birinin 52 yaşında Sabahat Kısakol adlı bir vatandaş olduğunu belirten Dr. Çelebi, Kısakol'un, yüzündeki yaralanmalar nedeniyle Plastik Cerrahi Kliniği'nde tedavi altına alındığını kaydetti. Dr. Çelebi, Hayati Balcı adlı diğer yaralının ise emniyet görevlisi olduğunu, yaralıda işitme kaybı ile küçük yaraların bulunduğunu belirterek, tedavisinin sürdüğünü söyledi. Patlamada yaralanan diğer polisler çevredeki diğer hastanelere kaldırılırken, polis telsizinden yapılan anonslarda, polis memurları, yaralıların acil kan ihtiyacını karşılamak üzere hastaneye yönlendirildi.
Panik yaşandı
Patlama nedeniyle binanın 5. katındaki pencerelerin tamamen yok olduğu, duvarlarda ve tavanda ceset parçaları ve kan izleri olduğu görüldü. Patlama Emniyet Müdürlüğü çevresindeki insanların da panik olmasına neden olurkan, patlamanın ardından emniyetin önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Bu arada, Bahçelievler'de "Huzur toplantısı"na katılan İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz da, toplantıdan ayrılarak olay yerine geldi. Abanoz, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapmadan ayrıldı.
ÖNCEKİ HABER

F tipine meşruiyet arayışı

SONRAKİ HABER

İHD susturulmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa