02 Ocak 2001 22:00

Poyraz yaşamını yitirdi

Ümraniye Cezaevi'ne düzenlenen operasyonda jandarma tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan Rıza Poyraz dün yaşamını yitirdi. Böylece ölü sayısı 31'e yükseldi.

Paylaş
Rıza Poyraz yaşamını yitirdi
"Hayata Dönüş Operasyonu" adı altında 19 cezaeviyle birlikte Ümraniye Cezaevi'ne de düzenlenen operasyonda yaralanan Rıza Poyraz, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Operasyonların başladığı günden bu yana yaşamını yitiren tutuklu ve hükümlü sayısı 31'e ulaştı.
Kurşunla yaralanmıştı
Operasyonun sona erdiği 22 Aralık Cuma günü hastaneye kaldırılan 34 yaralıdan 4'ünün tedavisi İntaniye Servisi'nde sürerken, Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altında bulunan Rıza Poyraz, yaşamını yitirdi. Jandarmaların açtığı ateş sonucu akciğerinden ve bağırsaklarından yaralanan Rıza Poyraz, solunum cihazına bağlı olarak yaşıyordu. Rıza Poyraz, Şartlı Salıverme Yasası'ndan da yararlanabilecekti.
Önceki gün İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde önceki gün basın toplantısı düzenleyen Rıza Poyraz'ın annesi Elif Poyraz, "Tıbben ve bizce oğlum yaşamıyor. Doktorların dediğine göre oğlum çok geç hastaneye getirilmiş. Çok kan kaybetmiş. Cezaevini taradılar. Oğlumu ölüm sınırına getirdiler" demişti. Rıza Poyraz'ın amcasının kızı Zeynep Poyraz da, Gazi olaylarında polislerce vurularak öldürülmüştü.
Adalet Bakanı'na sorular
İHD İstanbul Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rıza Poyraz'ın ölümünün Adalet Bakanı ve diğer yetkilileri bir kez daha yalancı çıkardığı belirtilerek, "Çünkü Rıza Poyraz, ateşli silah yaralanması sonucu bağırsak parçalanması ve aşırı kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirdi" denildi. İHD, Adalet Bakanı'nı, tutukluların yaşama hakkının gasp edilmesine yönelik bu operasyonda karanlıkta kalan tüm noktaları cesur bir şekilde itiraf etmeye çağırarak, şu soruları yöneltti: "İlk günkü açıklamalarınızda 'Ölümler tahminimizin çok altında' dediniz. Kaç kişinin öldürülmesini tahmin ettiniz? Bugüne kadar kamuoyunu yanlış bilgilendirmeniz tahmini hedef sayınıza ulaşmak için mi? Yeni yıla bir ailenin daha acı içinde girmesine sebep oldunuz, vicdanınız rahat mı? Ölümleri daha ne kadar teşvik edeceksiniz? Tutuklu ve hükümlülerin en insani taleplerini karşılamak için kaç kişinin daha ölmesini bekliyorsunuz?"
ÖNCEKİ HABER

Küreselleşme itirafları

SONRAKİ HABER

Gemi faciasının boyutları büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa