31 Aralık 2000 22:00

Kütahya Cezaevi'ne müdahale,

   bir kişi kayıp

Paylaş
Kütahya Cezaevi'ne müdahale,
   bir kişi kayıp!
Kütahya Cezaevi'nde ''ölüm orucu''nda olan 5 mahkûma zorla müdahale edilerek hastaneye kaldırılması üzerine yazılı bir açıklama yapan Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi aileler, Kütahya Cezaevi'nde ölüm orucunda bulunan 26 tutuklu ve hükümlünün, hastaneye kaldırılan ve haber alamadıkları ölüm orucundaki Semra Askeri'nin hapishaneye geri getirilinceye kadar su ve şeker alımını durdurduklarını bildirdiler.
Çanakkale Cezaevi'ne yapılan operasyonun ardından Kütahya E Tipi Cezaevi'ne sevk edilen ve ölüm orucunda bulunan 5 mahkûma önceki gün zorla müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.
Haber alınamıyor
Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 mahkûmdan 3'ünün tedavileri ayakta yapılarak tekrar cezaevine gönderildi ancak durumu ağır olan 2 mahkûm ambulansla Eskişehir Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.Yaşanan bu durumun ardından yazılı bir açıklama yapan TAYAD'lı aileler, koğuşlarda arama yapılacağı söylenerek operasyonun yapıldığını bildirdiler.
Ölüm orucunda bulunan tutuklu ve hükümlülere kabul etmedikleri halde zorla müdahale edildiğini belirten tutuklu ve hükümlü yakınları, Ayşe Baştimur ve Fatma Ersoy tedaviyi kabul etmediği için hapishaneye geri getirildiğini ancak bilinci kapalı olan Semra Askeri hakında herhangi bir bilgi alamadıklarını söylediler. Tutuklu ve hükümlü yakınları, Semra Askeri hakkında tek öğrenebildiklerin şeyin Eskişehir Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giriş ve çıkış işleminin yapıldığı olduğunu kaydettiler.
'Devlet bu uygulamadan vazgeçsin'
Öte yandan Malatya Cezaevi'nde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülere gardiyanlar ve görevliler tarafından sürekli saldırıldığını dile getiren tutuklu ve hükümlü yakınları, ölüm orucunda olan Esma Aslanboğa, Serpil Yıldız ve Havva Doğan'ın durumunun çok ağır olduğunu bildirdiler.
Yazılı açıklamada yakınlarının sağlık durumları bütün hücrelerde, hastanelerde uygulanan işkence ve saldırılardan dolayı kötüye gittiğine dikkati çeken tutuklu ve hükümlü yakınları, hayat kurtarma adına yapılan bütün müdahalelerin yakınlarının ölümüne, sakat kalmasına sebep olduğunu ve devletin bu uygulamalardan vazgeçmesini ve taleplerin kabul edilmesini istediler.
ÖNCEKİ HABER

2001 vergi ve zamla başlıyor

SONRAKİ HABER

Aileler işkenceye tanıklık ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...