30 Aralık 2000 22:00

2000 felaketler yılı oldu

3. bin yılın ilk yılı, küresel ısınmanın yanı sıra, büyük doğal afetlerin yaşadığı bir yıl oldu. 850 kadar doğal felakette, onbinlerce insan yaşamını yitirdi.

Paylaş
2000 felaketler yılı oldu
Dünyada bu yıl doğal felaketler rekor seviyeye ulaşırken, küresel ısınma ve nüfus artışının gelecek yıllarda da muhtemelen kötü olaylara yol açacağı belirtiliyor.
Dünyanın en büyük sigorta şirketi "Munich Re", 2000 yılında dünyada 850 kadar doğal felaket meydana geldiğini, ancak felaketlerin nüfus bakımından yoğun olmayan bölgeleri etkilemesi nedeniyle, bu yıl geçen yıla göre ölü sayısının çok daha az olduğunu açıkladı. Şirket, geçen yıl doğal felaketlerde 75 bin insan ölürken, bu yıl bu sayının 10 bin olduğunu, ancak maddi zararın bu yıl 30 milyar doları aştığını belirtti. Açıklamada, gelecek yıllarda dünya nüfusundaki artışa paralel olarak doğal felaketlerin yol açacağı kayıpların da yükselmesinin beklendiği belirtildi. Mozambik'te seller bu yılın en büyük felaketi olmuş, 500 bin insan evsiz kalırken, ABD'de orman yangınları 1 milyar dolardan fazla maddi zarar yaratmıştı.
Avrupa'nın güneydoğusunda özellikle Romanya'da sıcak hava dalgası mayıs ve haziranda ekili arazilerde büyük hasara sebep olmuş, kıtanın genelinde kuraklık 300 milyon dolardan fazla maddi zarara yol açmıştı.
ÖNCEKİ HABER

2000 grev ve direnişlerle geçti

SONRAKİ HABER

Ekvador'a ABD karakolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...