30 Aralık 2000 22:00

Hücre Karşıtı Platform,

   eylemlerini sürdürecek

Paylaş
Hücre Karşıtı Platform,
   eylemlerini sürdürecek
Hücre Karşıtı Platform, Konak Meydanı'nda dün yaptığı basın açıklamasında, "Hayata dönüş" operasyonunun Türkiye'yi kan gölüne dönüştürdüğünü belirtti. Yapılan operasyonlarda şehit düşenler adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra platform adına açıklama yapan Dr. Alp Ayan, "Operasyonlar sadece tutuklu ve hükümlülüre yönelik kalmayıp, dışarıda tutuklu ve hükümlü yakınları, insan hakları kurumları ile tüm emek ve demokrasi güçlerini de hedeflemektedir. Halen yaşanmakta olan şiddeti protesto etmek isteyen kitlelere büyük bir faşizan baskı uygulanmaktadır" dedi. Ayan, medyanın önemlice bir bölümünün gerçekleri halka yansıtmadığını söyleyerek, katliamı meşrulaştırdığını söyledi. Hücre Karşıtı Platform olarak, artarak devam etmekte olan ölümlere seyirci kalmayacaklarını vurgulayan Ayan, platformun acil taleplerini aktardı. "İçerde, dışarda hücreleri parçala", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Gerçeği öğrenme hakkımız engellemez" sloganları atıldıktan sonra eylem sona erdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


10.5 katrilyon borç ödenecek
Bütçeden ilk üç ayda tam 9 katrilyon 400 milyar liralık bir kaynak iç borç ödemeleri için çıkacak. Yine aynı dönemde 1 milyar 999 trilyon dolar (yaklaşık 1.3 katrilyon lira) da dış borç ödemesi gerçekleştirilecek.
Yeni yılda bütçeden yapılacak en büyük harcama yine borçlar olacak. Yılın ilk üç ayında toplam 10.5 katrilyon liraya yakın iç ve dış borç ödemesinde bulunulacak. Bu dönemde ödemesi yapılacak toplam iç borcun 5 katrilyon 467 trilyon 20.6 milyar lirasını ana para, 3 katrilyon 907 trilyon 234 milyar lirasını da faiz oluşturuyor.
Hazine, 2001 yılın ilk çeyreğinde en fazla iç borç ödemesini şubat ayında, en azını da ocak ayında yapacak. Hazine Müsteşarlığı, Ocak ayında 1 katrilyon 413.7 trilyon lirası anapara, 1 katrilyon 172.6 trilyon lirası da faiz olmak üzere, toplam 2 katrilyon 586.3 trilyon lira iç borç geri ödemesinde bulunacak. Şubat ayında ise, 3 katrilyon 205.1 trilyon lirası anapara, 2 katrilyon 183.8 trilyon lirası da faiz olmak üzere toplam 5 katrilyon 388.9 trilyon lira iç borç geri ödemesinde bulunacak.
Mart ayında da, 848.3 trilyon lirası anapara, 550.7 trilyon lirası da faiz olmak üzere toplam 1 katrilyon 399 trilyon lira iç borç geri ödemesinde bulunacak.
Bir yandan da borçlanılacak
Hazine, bu borçları öderken diğer yandan da yeniden borçlanacak. 5 Ocak tarihinde biri 6 ay vadeli bono ve diğeri de 14 ay vadeli tahvil olmak üzere, iki borçlanma ihalesi birden gerçekleştirilecek. Hazine, tahvil ve bono ihalelerinde net 1.5-1.650 katrilyon lira arasında borçlanma öngörüyor.
Hazine 23 Ocak günü de net 388 trilyon lira iç borçlanmanın öngörüldüğü bir ihale yapacak. Ayrıca Hazine, 2001 yılının ilk çeyreğinde toplam 1 milyar 999.8 milyon dolar da dış borçlanma yapmayı düşünüyor.
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu aileleri:

SONRAKİ HABER

2000 yıl önce 2000 yıl sonra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...