23 Aralık 2000 22:00

İHD'ye polis baskını

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi dün öğle saatlerinde kalabalık bir sivil polis grubu tarafından basıldı.

Paylaş
İHD'ye polis baskını
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi dün öğle saatlerinde kalabalık bir sivil polis grubu tarafından basıldı.
Ankara DGM Savcılığı'nın verdiği arama emri uyarınca İHD Ankara Şubesi'ne baskın yapan polisler, dernekte bulunanların kimliklerini tek tek kontrol etti ve binayı yaklaşık 3 saat süreyle aradı. Baskına "hafta içinde Ankara'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan bir kişinin emniyette verdiği ifadedeki bazı iddiaların" bahane edildiği öğrenildi.
Baskın sonrasında aralarında Gökçe Otlu, Abdullah Soner ve Ekrem Dönmez'in de yer aldığı 5 kişi gözaltına alındı. İHD Ankara Şubesi polis tarafından basıldığı sırada dernek binasında, Sincan F Tipi Cezaevi'ndeki yakınlarına avukatlar aracılığıyla eşya göndermek isteyen çok sayıda tutuklu ve hükümlü yakını bulunuyordu. Polis baskını cezaevine giyim eşyası gönderme çalışmasını da engelledi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


TÜMTİS Başkanı Topçu'nun evi basıldı
TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu'nun evi, önceki gece silahlı çok sayıda polis tarafından basıldı. Gece yarısı gelen polisler, "Bu evde birisi kalıyormuş" gibi asılsız ve belirsiz bir iddiayla, hakim izni olmaksızın Topçu'nun evinde arama yaptılar.
TÜMTİS Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, polis baskınının sendikalarının faaliyetlerini hedef alan yasadışı bir girişim olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Bu Sabri Topçu'nun şahsında Türkiye işçi sınıfına ve mücadelesine karşı bir gözdağının ifadesidir. Sendikamızın, gerek işçi ve emekçilerin hakları, gerekse demokratik hak ve özgürlükler için sürdürdüğü mücadele gerici çevreleri rahatsız etmiştir. Başkanımızın taciz edilmesi bu rahatsızlığın sonucudur."
İşçi ve emekçi hareketinin bu tür hesapları boşa çıkartacağı vurgulanan açıklamada, polisin yasadışı bu tutumuna karşı hukuki yollara başvurulacağı belirtildi. Açıklamada yasadışı baskın ve aramayı gerçekleştiren polisler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı da göreve çağrıldı.
ÖNCEKİ HABER

Cenazeler için tören yapıldı

SONRAKİ HABER

Hem ziyaret hem ticaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...