23 Ağustos 2011 09:42

Arınç: Operasyon meşru, tezkere uzatılabilir

BAKANLAR Kurulu toplantısı dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapıldı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kandil’e yönelik sınır ötesi operasyonun meşru olduğunu savundu. Arınç ayrıca 17 Ekim’de sona erecek olan tez

Arınç: Operasyon meşru, tezkere uzatılabilir
Paylaş

Bakanlar Kurulu’nun gündemine ilişkin bilgi veren Arınç, Kandil’e yönelik hava operasyonuna gösterilen tepkiler ve BDP’nin Irak sınırına yürüyeceğiyle ilgili bir soruya, “Operasyonla ilgili olarak gösteri yapanlar veya operasyonları eleştirenler, doğru bulmayanlar var. Bunları biliyoruz. Hükümetimizin güvenliği sağlamak açısından yapacağı her operasyon meşrudur, doğrudur ve yerindedir” dedi. Uluslararası çevrelerden gelen destek açıklamalarının operasyonun meşru olduğunu kanıtladığını öne süren Arınç, “Her ülke meşru savunma içerisinde güvenliğini ne pahasına olursa olsun sağlamak zorundadır” dedi.

TEZKEREYİ UZATMA SİNYALİ

17 Ekim’de süresi dolacak olan sınır ötesi operasyona yetki veren tezkerenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin de yorumda bulunan Arınç, “Bu konuda incelemeler devam ediyor. İçinde bulunduğumuz şartlar gösteriyor ki böyle bir yetkinin yenilenmesi faydalı olacaktır” dedi.

‘KARAYILAN MEÇHULÜ’ VARMIŞ

Geçen hafta KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberler yüzünden TRT ve Anadolu Ajansı’na yöneltilen eleştiriler ile ilgili soruya cevap veren Arınç, kendisine bağlı bulunan bu kurumların eleştirilebileceğini, ancak objektif ve doğru habercilik yapıldığını belirterek, iki kuruma da sahip çıktı. Arınç, “Şu anda bile Karayılan’ın bizzat kendi ifadesi ile görüntüsüyle bir haber yapılabilmiş değil” iddiasında bulunarak şöyle devam etti: “Karayılan görünmüyor, işin içinde bir şeyler var ama henüz açıklayabilmiş veya görebilmiş değiliz. Hem Operasyon öncesinde ve sonrasında bu şahsa ait bir haber, bir görüntü şu anda yayınlanmış da değil. Nerededir, kimlerle beraberdir, ne yapmaktadır. Doğrusu bir meçhulün karşısındayız.”

‘KADDAFİ TESLİM OLMALI’

Libya’daki son gelişmeleri ve bunun yansıması olarak Türkiye’deki büyükelçiliklere Geçiş Konseyi’nin bayrağının asılması konusunu değerlendiren Arınç, ,”Libya’daki Ulusal Geçiş Konseyi’ni Libya’nın meşru temsilcisi olarak tanımıştır Türkiye. Bu geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için Muammer Kaddafi’nin derhal adalete teslim olmasını bekliyoruz” dedi. Arınç, Libya ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun görevlendirildiğini söyledi.

Arınç, kamuoyunun bayram tatilini merak ettiğini belirterek, bu çerçevede kamu çalışanlarının 29 Ağustos pazartesi günü yarım gün ve 2 Eylül Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağını ve bayram tatilinin 9 gün olacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP’li kadınlardan çağrı: ‘Barış için elimizi taşın altına koyalım’

SONRAKİ HABER

Bu da çoluk çocuk park nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa