23 Ağustos 2011 09:38

BDP’li kadınlardan çağrı: ‘Barış için elimizi taşın altına koyalım’

BDP Kadın Meclisi, AKP’nin “tek devlet, tek bayrak, tek millet” söyleminin ölümden başka birşey getirmediğine dikkat çekti. Meclis sözcüsü Kibriye Evren, sorunun sadece Kürtlerin sorunu olmadığını belirterek, tüm kadınları savaşın bitmesi için elini taşın altına koymaya çağırdı.BDP Parti Meclis

BDP’li kadınlardan çağrı: ‘Barış için elimizi taşın altına koyalım’
Paylaş

BDP Kadın Meclisi, AKP’nin “tek devlet, tek bayrak, tek millet” söyleminin ölümden başka birşey getirmediğine dikkat çekti. Meclis sözcüsü Kibriye Evren, sorunun sadece Kürtlerin sorunu olmadığını belirterek, tüm kadınları savaşın bitmesi için elini taşın altına koymaya çağırdı.

BDP Parti Meclisi dün parti genel merkezinde toplandı. Operasyonlar ve hava harekatının değerlendirildiği toplantıya verilen arada BDP Kadın Meclisi basın toplantısı düzenledi. Kadın Meclisi Sözcüsü Kibriye Evren, yaşanan ölümlerin kaygıları arttırdığını söyledi. Kürt sorununun militarist zihniyetlerle çözülmediğinin defalarca görüldüğünü belirten Evren, AKP’nin hız verdiği askeri ve siyasi operasyonların Türkiye’yi kaosa ve savaşa sürükleyeceği uyarısında bulundu.
Evren, hükümetten yapılan hava harekatının halka maliyetini açıklamasını istedi. Kürt sorununda çözümsüzlüğün kadına yönelik her türlü şiddeti arttıran bir unsur olduğunu kaydeden Evren, “Yaşamın yaratıcısı olan kadınlar çeyrek asrı geçen bu sürede çözülemeyen Kürt sorununu bu topraklarda yaşayan herkesin sorunu olarak görmeli. Türkiyeli kadınların tümünü bu savaşın bitmesi, hepimizin geleceği için elini taşın altına koyup siyasi iktidara, militaristlere, savaş rantiyecilerine karşı ortak mücadele çağırıyoruz” dedi.

Başbakan’ın “tek devlet, tek bayrak, tek millet” söylemini eleştiren Evren, sorunun çözümü için askeri operasyonların durdurulması, yeni anayasada Kürt halkının taleplerine yer verilmesi ve Hakikatları Araştırma Komisyonları kurulmasını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kandil’de sivil ölümlerini tarafsız kurumlar araştırsın’

SONRAKİ HABER

Arınç: Operasyon meşru, tezkere uzatılabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...