19 Aralık 2000 22:00

Protestolara da saldırıldı

Cezaevlerine yönelik olarak başlatılan operasyonlar birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Paylaş
Protestolara da saldırı
Cezaevlerine yönelik olarak başlatılan operasyonlar birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.
Ölüm oruçlarının 61. gününde cezaevlerine yapılan saldırıyı protesto etmek için İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan siyasi partilere polis saldırdı.
F tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle ölüm orucuna ve açlık grevine başlayan tutuklulara göz yaşartıcı bombalar ve iş makinelerinin kullanılmasıyla müdahale edilmesini, Emeğin Partisi (EMEP), Demokrasi ve Barış Partisi (DBP), Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist İktidar Partisi (SİP) İstanbul İl Örgütleri, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Halkevleri ve TAYAD üyeleri dün saat 12.30 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto ettiler. Basın açıklamasına izin vermeyen polis yaklaşık 300 kişilik gruba coplarla saldırdı.
Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıda 18 kişi gözaltına alındı. Avukatlarında saldırıya tepki göstermesi üzerine polisler "terörist avukatlar" diye sözlü saldırıda bulundu. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve 18 kişinin gözaltına alındığı olayın hemen ardından yapılan görüşmelerde polis, avukatların basın açıklaması yapmasına izin verdi. Basın metnini okuyan Av. Esra Çiftçi, "F tipi cezaevleri sorununun karşılıklı görüşmelerle çözümlenme olasılığı varken, böylesi bir saldırı katliam girişimidir" dedi. Yaralama ve ölüm olaylarından hükümet ve Adalet Bakanı'nın sorumlu olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Şu anda cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarına ilişkin çelişkili bilgiler gelmektedir. Bu durum endişelerimizi daha da artırmaktadır" dedi. Çiftçi, konuya ilişkin kamuoyuna net ve sağlıklı bilgi verilmesini isteyerek, hükümete ve aydınlara tıkanan görüşmelerin tekrar başlatılması için çağrı yaptı. Çiftçi açıklamasında ayrıca, operasyonların derhal durdurulmasını ve sorumlular hakkında yasal işlemler başlatılmasını istedi.
DSP binası işgal edildi
Bu arada, İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki Merkez Kampüsü'nde toplanan ve basın açıklaması yapmak isteyen 200 kadar öğrenciye de polis copla saldırdı. Polise taşla karşılık veren öğrencilerden çok sayıda kişi yaralandı. Öte yandan Şişli'nin Teşvikiye semtinde toplanan bir grup, oturma eylemi yaparak yol kapattı. Bu grubu da, polis copla saldırarak dağıttı. DSP Beyoğlu ilçe binası da bir grup öğrenci tarafından cezaevlerindeki müdahaleyi protesto amacıyla işgal edildi. Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Alibeyköy'de saat 10.00'dan ihtibaren esnaf kepenk kapattı. Polisin tehdidi sonrası bazı dükkânların yeniden açıldığı gözlendi.
Kızılay'da izin yok
Ankara'da Kızılay YKM önünde, dün saat 12.30'da parti, kitle örgütü ve sendikaların oluşturduğu platformun cezaevlerindeki operasyonların durdurulması talebiyle yapmak istediği eyleme polis izin vermedi. Çevik kuvvet, eyleme katılmak isteyen bir grubu gözaltına alırken, platform temsilcileri basın açıklamasını polis ablukası altında yaptı.
Gözaltına alınanlar arasında Tüm Yargı-Sen Genel Başkanı Tekin Yıldız, Tüm Sosyal-Sen MYK Üyeleri Fatma Akyol ve Ahmet Ersungenç ile eğitimci Başyürek Altın, Aslıhan Han ve Burhan Görür gözaltına alındı.
Verilen söz çiğnendi
Polis ablukası altında platform adına hazırlanan kısa metni okuyan TMMOB Genel Başkanı Kaya Güvenç, ölüm orucu ve açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik 20 cezaevinde süren saldırı ve operasyonların derhal durdurulmasını istedi. Güvenç, Adalet Bakanlığı tarafından "hayat kurtarma" operasyonu olarak açıklanan operasyonun ölümlere neden olduğuna dikkat çekerek, bakanlığın bu operasyon ile topluma verdiği sözü çiğnediğini ifade etti. Operasyonu protesto eden Güvenç, hastanelerde bulunan tutuklularla Türk Tabipleri Birliği aracılığıyla temas kurulması gerektiğini kaydetti. Güvenç, hastane ve cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin, avukatları ve aileleri ile derhal görüştürülerek, bilgi verilmesi gerektiğini ifade ederek, parti ve kitle örgütü binaları üzerindeki abluka ve baskıların kaldırılarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
Bu arada, Güvenpark'ta toplanan bir grup, sloganlar atarak, Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan Çevik Kuvvet ekiplerine taşlarla saldırdı. Eylemciler, bir trafik polisine ait motosikleti tahrip ettiler.
Sokak gösterileri
Güvenç'in açıklamasının ardından Yüksel Caddesi'nden slogan atarak YKM önüne gelen bir grubun etrafı çevik kuvvet tarafından sarılarak 10 kişi gözaltına alındı. Topluluk coplanarak dağıtılırken, bazı gençler polislere taş atarak karşılık verdiler.
Aynı saatlerde, Kızılay'ın çeşitli cadde ve sokaklarında cezaevlerindeki operasyonları protesto eden gösteriler düzenlendi. Sakarya Caddesi'nde toplanan 80 kişilik bir grup cezaevlerine yönelik saldırıları protesto eden sloganlar atarak Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Bir süre Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, burada sivil polislerle yaşanan kısa süreli yumruklaşmanın ardından Yüksel Caddesi'ne gitti. Daha sonra Meşrutiyet Caddesi'ne yürüyen ve caddeyi trafiğe kapatan göstericiler çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle dağıldı.
TSİP binası basıldı
Bir grup tutuklu yakınının açlık grevi yaptığı Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) Genel Merkezi dün öğle saatlerinde polis tarafından basıldı ve 5'i kadın 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 6'sının TSİP yöneticisi olduğu bildirildi. Ankara'daki olaylar ve polisin yaptığı baskınlar sonucu gözaltına alınanların sayısı akşam saatlerine gelindiğinde 100 kişiye ulaştı.
Adana'da da saldırı
Operosyonları protesto amacıyla Adana'da gösteri düzenleyen siyasi parti, kitle örgütü ve tutuklu aileleri de polisin saldırısıyla karşılaştı. Dün saat 12:30'da İHD önünde bir araya gelen EMEP, ÖDP, DBP, HADEP, SİP, ÇHD, HABER-SEN, TÜMBEL-SEN, EMEKLİ-SEN, THAYDER, DAYANIŞMADER, TÜYAP ve BTS yönetici ve üyelerinden oluşan 250 kişi ortak bir açıklama yaptı. Katılan kurumlar adına ortak açıklamayı yapan İHD Şube Başkanı Şehmuz Kaya, basın organlarına sansürle başlayan tutumun cezaevine saldırı ile sürdüğünü söyledi. Kaya, F tipi cezaevlerini iptal etmek tutukluların insani taleblerini dikkate alarak sorunu çözmek mümkünken, müdahele sonucu ve ölüm olmasını göze alarak sorunun çözülmek istendiğini hatırlatı. Cezaevlerindeki müdahalelere derhal son verilmesi gerektiğini belirten Kaya, operasyon sonucu doğan ölümlerin sorumlularının yargılanması gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından sivil polisler kitleye dağılması konusunda uyarı yaptı. Katılımcılardan bazıları İHD şubesine çıkarken, tutuklu ailelerinin "Oturma eylemi yapacağız, dağılmayacağız" açıklaması üzerine sivil polislerin çağrısı üzerine çevik kuvvet kalabalığa saldırmaya başladı. Kitleyi İHD binasına sokan ve dışardakilere müdahale eden polisler, gözaltına almak istedikleri ÖDP Seyhan İlçe Yöneticisi Süleyman Mezarcı'yı dövmeye başladılar ve gözaltına almak istediler.
Mezarcı'nın gözaltına alınmasına itiraz eden ÇHD Şube Başkanı Şiar Rişvanoğlu, ÖDP İl Başkanı Yusuf Tek, ÖDP İl Yöneticisi Hüseyin Kılıç ve Başak Yıldırım gözaltına alındılar.
İzmir'de 500 kişi eylem yaptı
Cezaevlerine yapılan operasyonların ardından, EMEP, HADEP, ÖDP, SİP, DBP, DSİP'ten oluşan altı siyasi parti, dün İzmir Konak Meydanı'nda operasyonların durdurulması talebiyle basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında tüm kamuoyu operasyonların durdurulması yönünde duyarlı olmaya çağrıldı.
Samsun'da 2 gözaltı
Samsun'da, F tipi Cezaevleri Karşıtı Platformu üyesi yaklaşık 100 kişilik grup Çiftlik Caddesi'nde toplanarak, F tipi cezaevlerini protesto gösterisi yapmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, basın açıklaması yapmak ve slogan atmak isteyen gruba müdahale etti. Polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin önemli cadde ve sokaklarında olası eylemlere karşı önlemler aldı. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


'Şefkat Operasyonu'nun ilk sonucu: 10 ölü
F tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle ölüm orucuna ve açlık grevine başlayan tutuklulara müdahele edildi. Toplam 284 tutuklunun ölüm orucunda olduğu ve 1249 tutuklunun açlık grevine başladığı 48 cezaevinden 20'sinde, saat 4.30 sıralarında operasyon başlatıldı. "Hayat kurtarmak" adı altında yapılan operasyonlarda, göz yaşartıcı bombalar ve iş makinaları kullanıldı.
Çanakkale Cezaevi'nde Fidan Kalşen, Bursa Cezaevi'nde Murat Özdemir, Mesut Örs, İrfan Ortakçı, Aydın Cezaevi'nden Burhan Gardaş isimli tutuklular ile Bayrampaşa Cezaevi'nde ismi öğrenilemeyen iki tutuklu kendisini yakarak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ümraniye Cezaevi'nden Ahmet İbili ise kendisini yaktıktan sonra jandarmanın üzerine koşarken açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Operasyonlar sırasında Ümraniye ve Çanakkale'de iki jandarmanın da hayatını kaybettiği açıklandı. Çankırı Cezaevi'nde ise kendisini yakmak isteyen Hasan Güngörmez'in ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Tutuklular, operasyondan bir gün önce "Müdahele olursa kendimizi yakarız" açıklaması yapmıştı. Uşak cezaevinde tutuklu bulunan ve durumu ağır olan Sevgi Erdoğan'ın, operasyonla durumunun daha da ağırlaştığı belirtildi. Bu arada operasyonların ardından hastanelere kaldırılan çok sayıda tutuklu, doktor tedavisini reddetti.
ULUCANLAR:
Ankara Merkez Kapalı (Ulucanlar ) Ceza ve Tutukevi'ne saat 05.00'de jandarma tarafından yapılan müdahale ile ölüm orucu ya da açlık grevindeki 10 kadın tutuklu ve hükümlü alınarak Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölüm orucundaki Hatice Yürekli ve Fatma Hülya Tumgan ile açlık grevindeki Sevinç Şahin Göz, Aynur Siz, Devrim Turan, Cemine Sönmez ve Lale Açık'ın da aralarında bulunduğu 10 kadın tutuklu ile Ankara dışından getirilen 3 tutuklunun tedaviyi reddettikleri öğrenildi.
Cezaevine açılan sokak ve caddelerde polis tarafından barikatlar oluşturuldu. Cezaevi çevresine basın mensupları ve vatandaşlar yaklaştırılmadı.
AYDIN:
Aydın E Tipi Cezaevi'nde jandarmanın düzenlediği operasyon sonucu, ölüm oruçları yapılan koğuşlara girilerek, 6 tutuklu ve hükümlü önce cezaevi revirine, oradan da ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Operasyon hazırlıklarının akşam saatlerinden itibaren başladığı ve sabaha karşı 1/1 ve 3. koğuşlara girildiği bildirildi. Jandarma yetkilileri, ölüm orucundakiler dışında 16 tutuklu ve hükümlünün de hastaneye getirildiğini ifade ettiler. Operasyon sırasında Cezaevinin bazı iç duvarlarının yıkıldığı ve cezaevinin bazı koğuşlarından dumanlar çıktığı belirtildi. Operasyon sonrasında cezaevinde bulunan tutukluların ise sayım vermediği öğrenildi.
Basın mensupları cezaevinin 1,5-2 kilometre dışında tutuldu. Bu arada, polislerle gazeteciler arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı. ÖDP Aydın il binasında bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınlarının ise dışarı çıkmalarına izin verilmediği bildirildi.
Jandarma yetkilileri operasyon sonrasında, sabahki müdahalenin ardından ölüm orucunda bulunanların ve müdahale sırasında yaralanan tutukluların sayısını 2 olarak bildirdiler. İki tutuklunun Ankara-Sincan'a sevklerinin söz konusu olabileceği kaydedildi. Öte yandan Aydın'da polis arama kararı çıkartarak, Eğitim Sen, İHD, EMEP ve ÖDP bürolarında arama yaptı.
BARTIN:
16 tutuklunun ölüm orucunda olduğu Bartın Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne jandarma tarafından yapılan müdahale ile ölüm orucunda bulunan 3 tutuklu ile vücudunda ağır yanıklar bulunan bir tutuklu Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavisi yapılan Ali Koç tekrar cezaevine gönderildi. Bartın Özel Tip Kapalı Cezaevi'ndeki A-3 ve A-2 koğuşlarına yapılan müdahale sonucu tutuklulardan Ahmet Yılmaz, Mustafa Erkan Çetin ile ismi belirlenemeyen bir tutuklu Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
BURSA:
20 Kasım'dan beri 16 tutuklu ve hükümlünün ölüm orucunda olduğu Bursa Özel Tip Cezaevi'nde, Bilecik ve Nevşehir'den getirilen komando birlikleri ile takviyle edilen jandarma güçlerinin operasyonu, saat 05.00'te başladı. Murat Özdemir'in ve Mesut Örs'ün hayatını kaybettiği cezaevinde, jandarma müdahele sırasında göz yaşartıcı bomba kullanırken, cezaevine dört iş makinesi alındı.
ÇANKIRI:
Çankırı Cezavi'nde jandarma ve özel timin gerçekleştirdiği operasyonların ardından İrfan Ortakçı hayatını kaybetti. Kendisini yakarak hayatını kaybettiği yönünde haberler alınan hükümlü Hasan Güngörmez için ise Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Ertem Türker, Güngörmez'in, yaralı olarak kurtarıldığını ve Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini iddia etti. Çankırı Cezaevi'nde başlatılan operasyonda ölüm orucunda bulunan 12 tutukludan biri olan Erol Özpolat da Devlet Hastanesi'ne getirildi. Çankırı Devlet Hastanesi'ne hasta kabulu yapılmadığı, hastaların sağlık ocaklarına sevk edildikleri öğrenildi.
CEYHAN:
24 Kasım'da 17 tutuklu ve hükümlünün ölüm orucuna başladığı Ceyhan Özel Tip Cezaevi'ne yapılan müdahele sonucunda bu tutuklularla birlikte açlık grevindeki 51 tutuklu ile operasyon sonucu baygınlık geçiren tutukluların cezaevi revirine kaldırıldıkları belirtildi. Sabahın erken saatlerinde çok sayıda jandarma ve özel timin başlattığı operasyonda, bir iş makinesi ile tutukluların kaldıkları koğuşların duvarları yıkıldı, içeriye gaz bombaları atıldı ve cezaevinden dumanların yükseldiği görüldü. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada operasyonun sona erdirildiği bildirildi.
Operasyon sonrasında Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan ölüm orucundaki Oktay Tarhan ve Şevki Çetinkaya isimli tutuklular, doktorların müdahalesine tepki gösterirken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi Savcısı Ekrem Aydıner, ölüm orucunda bulunan 2 kadın tutukluyla da görüşerek ikna etmeye çalıştıklarını bildirdi.
Müdahaleye tepki göstermelerine rağmen kollarına serum bağlanan tutuklular, daha sonra hastanenin boşaltılan servislerinden birine yatırıldılar. Bu arada cezaevine giden tüm yollar polis tarafından kapatıldı. Adana-Osmaniye Karayolu'nda, cezaevinin bulunduğu taraftan Ceyhan'a girişe izin verilmezken, kent içinden de cezaevine giden yol Ceyhan Nehri üzerindeki köprüden itibaren polis panzerleri tarafından kapatıldı. Dışardan özel otomobil ve minübüslerle Ceyhan'a gelen tutuklu ve hükümlü aileleri ile ilçe merkezine sokulmazken, basın mensupları da cezaevine gidemedi.
ELBİSTAN:
Maraş'ın Elbistan İlçesi'nde ölüm orucu yapan tek hükümlü olan Cengizhan Pilav, Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastane Başhekimi Vekili Dr. Ali Gümüşkemer, Pilav'ın tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesi bulunmadığını belirtti.
ERMENEK:
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 20 tutuklu ve hükümlünün başlaştığı açlık grevi, jandarma müdahalesiyle sona erdirildi. Yaklaşık 230 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Ermenek E Tipi Cezaevi'nde gerçekleştirilen operasyonın ardından 20 kişi Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak sağlık kontrolünden geçirildi.
GEBZE:
Gebze Özel Tip Cezaevi'nde 61 gün önce başlatılan ölüm orucuna sabah 05.00 sıralarında jandarma ve özel tim operasyonuyla müdahele edildi. Operasyon sırasında açılan ateş sonucu, bir tutuklu bacağından yaralandı. Ölüm orucunda olan 7 tutukludan 4'ü hastaneye kaldırıldı. Cezaevine giden bütün yollar, yaklaşık 500 metrelik mesafelerle güvenlik şeridi içine alındı. Yalnızca cezaevi görevlileri, doktorlar ve jandarmanın giriş-çıkış yapabildiği bölgeye, basın mensupları ile tutuklu ve hükümlü aileleri yaklaştırılmadılar.
Gebze Özel Tip Cezaevi'nde, Yadigar Bayar, Nebahat Polat, Çetin Can, Ali Rıza Dermanlı, Şaduman Mutlu ve Düzgün Zengin isimli tutuklular 61 gündür ölüm orucunda bulunuyor.
Saat 07.30'da EMEP, HADEP ve çeşitli kitle örgütü temsilcileri cezaevi yönetiminden bilgi almak üzere cezaevi önüne geldiler. Ancak temsilcilere, bilgi verilmeyerek dağılmaları söylendi. Bu arada cezaevi yakınında bekleyen tutuklu yakınları da gözaltına alındı.
MALATYA:
Malatya E Tipi Cezaevi'ne jandarma ve özel timin düzenlediği operasyonda hastaneye kaldırılan ölüm orucundaki 19 kişi ile müdahale sırasında yaralanan 15 kişinin tedavisi sürüyor. Yetkililer, Malatya-Kayseri karayolunun 7. kilometresinde bulunan Malatya E Tipi Cezaevi'ne yapılan müdahale sonrasında 7'si kadın 33 tutuklu ve hükümlünün Malatya Devlet Hastanesi'ne, Ş. Murat Özten adlı tutuklunun da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürüldüklerini belirttiler. Özten'in kendisine yapılacak tıbbi müdaheleyi kabul etmediği belirtildi.
MUĞLA:
Muğla E Tipi Cezaevi'nde, 11 Aralık'tan bu yana açlık grevi yapan 10 tutuklu ve hükümlüden 9'unun eylemine son verdiği açıklandı. Bu kişilerin hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Açlık grevine katılan, 36 yıl cezası bulunan Özgül Dudal ise greve devam ediyor.
NEVŞEHİR:
Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde gerçekleştirilen operasyon yaklaşık 4 saat sürdü. Dönüşümlü olarak 10 Kasım tarihinde ölüm orucuna başlayan DHKP-C davasından 8 tutuklu ve hükümlü, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla cezaevinden çıkarıldı, cezaevi bahçesinde bekletilen ambulanslar içinde tıbbi müdahale yapılarak, serum takıldı. Yetkililer, "ölüm orucuna başlayan tutuklu ve hükümlülere baskı yaptıkları" iddiasıyla 12 tutuklunun öteki cezaevlerine nakledildiklerini söylediler.
NİĞDE:
Niğde Kapalı Cezaevi'nde 7 Aralık günü ölüm orucuna başlayan DHKP-C davası tutuklusu 3 hükümlü kadın saat 06.00 sıralarında Jandarma ve özel tim tarafından başlatılan operasyonla cezaevinden dışarı çıkarılarak Niğde Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'den alınan bilgiye göre, Niğde Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrolden sonra 3 kadın hükümlü tekrar cezaevine gönderildi.
UŞAK:
Uşak E Tipi Cezaevi'nde jandarma ve polis sabaha karşı 05.30'da bir operasyon düzenledi, 6 tutuklu ve hükümlü operasyon sonrası Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sevgi Erdoğan'ın, operasyonla durumunun daha da ağırlaştığı belirtildi. Hastane Başhekimi Dr. Özlem İlbey, hastaneye getirilenler arasında yaralı ve ölü olmadığını bildirdi. Hastaneye getirilen 5 tutuklunun Elif Kılıç, Sevgi Erdoğan, Vicdan Şahin, Özlem Taşdemir ve Zeliha Korupınar olduğunu kaydeden İlbey, altıncı tutuklunun isminin belirlenemediğini söyledi. Tutuklulara tıbbi müdahale yapıldığını belirten İlbey, "Bir süre sonra müdahaleyi kabul etmediler. Bunun üzerine müdahaleye son verildi" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

'Devlet eliyle işlenen suç'

SONRAKİ HABER

Tevfik Fikret'i anlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...