23 Ağustos 2011 09:38

‘Kandil’de sivil ölümlerini tarafsız kurumlar araştırsın’

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Kandil’e yapılan hava saldırısında sivillerin katledildiği haberlerinin tarafsız kurumlarca araştırılmasını istedi.Ünsal, 21 Ağustos 2011’de yapılan sınır ötesi operasyon kapsamında, Kortek yolu üzerindeki Gollê köyünde bombalardan kaçanların bulunduğu bir otomobilin vuruld

‘Kandil’de sivil ölümlerini tarafsız kurumlar araştırsın’
Paylaş

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Kandil’e yapılan hava saldırısında sivillerin katledildiği haberlerinin tarafsız kurumlarca araştırılmasını istedi.

Ünsal, 21 Ağustos 2011’de yapılan sınır ötesi operasyon kapsamında, Kortek yolu üzerindeki Gollê köyünde bombalardan kaçanların bulunduğu bir otomobilin vurulduğu ve hedef alınan araçta bulunan biri altı aylık bebek 7 kişilik bir ailenin katledildiği bilgisinin çeşitli yayın organlarında yer aldığı kaydedildi.

Türkiyeli aydınların ve demokratik kitle örgütlerinin barış çağrılarına kulak tıkayanların, yeniden şiddet üzerinden kendilerini ifade ettiğini belirten Ünsal, “savaşarak, öldürerek, yok ederek çözme mantığının egemen olduğu bir vasatı yaşıyor olmamız barış umutlarımıza kanlı gölgeler düşürmektedir” dedi.

‘SİVİLLERİN ÖLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Ünsal, peş peşe gelen ölüm haberlerinin endişe verici olduğunu bildirerek, “bir savaşta silahların sivillere doğrultulmuş olması asla kabul edilemez savaş hukuku ihlalidir” görüşünü belirtti. Türkiye devletinin, sivil ölümlerine dair iddiaların araştırılmasına izin vermesini talep eden Ünsal, devletin sorumlular hakkında işlem yapmak, mağdurlardan özür dilemek ve tazminat ödemek gibi evrensel yükümlülükleri olduğuna da dikkat çekti.

‘SİLAHLAR SUSSUN BARIŞ KONUŞULSUN’

Kürt meselesi bir asayiş meselesi değildir” görüşünü bildiren Ünsal, savaş çığırtkanlığı yapılmasını da eleştirdi. Ünsal, barış ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi için siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin çaba göstermesi gerektiğini ifade ederek TSK ve PKK’nin de silahlarını susturmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP savaşta ısrar ediyor’

SONRAKİ HABER

BDP’li kadınlardan çağrı: ‘Barış için elimizi taşın altına koyalım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...