23 Ağustos 2011 09:37

‘AKP savaşta ısrar ediyor’

BDP Kocaeli İl Örgütü sınır ötesi operasyonları ve medyanın “savaş yanlısı” dilini kınayan bir açıklama yaptı.Düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Alçınkaya AKP’nin savaş politikalarında ısrar ettiğini ve Kürt sorununu çözecek bir projesinin olmadığını kanıtladığını

‘AKP savaşta ısrar ediyor’
Paylaş

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Alçınkaya AKP’nin savaş politikalarında ısrar ettiğini ve Kürt sorununu çözecek bir projesinin olmadığını kanıtladığını söyledi. Sınır ötesi operasyonla birlikte birçok sivilin yaşamını yitirdiğini belirten Alçınkaya “Kürt meselesinin önündeki en büyük engel AKP’dir. En büyük engel AKP’nin politikasızlığıdır. Başbakanın somut projesinin olmayışıdır. 30 yıldır soruna bu yaklaşım, çözümsüzlüğü de beraberinde getirdi. Hep ölen yoksul halk çocukları oldu. Askere çocuklarını gönderen aileler bunu anlamalıdır. Kürt halkı savaş istemiyor” dedi.

Basın toplantısında söz alan Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir barışı savunmaya devam edeceklerini belirterek sınır ötesi operasyonların derhal durdurulması talebini dile getirdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kart’tan Deniz Feneri sorusu

SONRAKİ HABER

‘Kandil’de sivil ölümlerini tarafsız kurumlar araştırsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...