17 Aralık 2000 22:00

Gündemde yine 'af' var

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası tekrar Meclis gündemine girdi.

Paylaş
Gündemde yine 'af' var
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği, hükümetin de yeniden TBMM'den çıkarmayı planladığı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası'nın TBMM Anayasa Komisyonu'nda yeniden görüşülmesine bugün başlanıyor. Alınan bilgiye göre, yasa bugün Anayasa, yarın da Adalet Komisyonu'nda ele alınacak. İktidar partileri, Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırarak yasanın 48 saat beklenilmeden TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesini isteyecekler. Bu durumda, önümüzdeki hafta çarşamba ve perşembe günlerinde yasanın yeniden çıkarılması söz konusu olacak.
Memur kararnamesi için hükümete yetki
Memurların mali, sosyal ve idari durumlarını düzeltecek kararname çıkartmak için hükümete yetki verilmesini öngören tasarı bugün 13.00'de Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarı 17.30'da ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Tasarının bu hafta genel kurula indirilerek yasalaştırılması amaçlanıyor.
Bütçe yasalaşıyor
TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta pazartesi gününden buyana devam eden bütçe görüşmeleri sona eriyor. Genel kurulda bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar, Dışişleri, Tarım ve Köyişleri ile Adalet bakanlıklarının bütçeleri ele alınacak. Bugün Yargıtay Başkanlığı'nın bütçesi de görüşülecek.
Genel Kurul'un yarınki gündeminde Maliye Bakanlığı Bütçesi ile Gelir Bütçesi bulunuyor. Çarşamba günü de genel kurulda 2001 yılı bütçesi üzerindeki son görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerin ardından 2001 yılı bütçe tasarısı, genel kurulun oyuna sunulacak.
ÖNCEKİ HABER

Klasik Türk müziğinin ustası

SONRAKİ HABER

Sonuç almak için birleşik eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...