15 Aralık 2000 22:00

Tunceli Belediyesi işçileri işbıraktı

Tunceli Belediyesi'nde çalışan işçiler, bir yıldan beri verilmeyen sosyal hakları ve 4 aylık maaşlarının verilmemesi nedeniyle işbıraktı.

Paylaş
Tunceli Belediyesi işçileri işbıraktı
Tunceli Belediyesi'nde çalışan işçiler, bir yıldan beri verilmeyen sosyal hakları ve 4 aylık maaşlarının verilmemesi nedeniyle işbıraktı. Talepleri doğrultusunda Belediye Başkanı Hasan Korkmaz ile görüşen işçilere, bir maaş ve iki elbise ücreti verilebileceği söylendi. Genel-İş Tunceli Şube Başkanı Hasan Çiçek, Belediye Başkanı'nın önerisinin "işçilerle alay etmek" anlamına geldiğini belirtti.
Hasan Çiçek, yaptığı açıklamada, "Beş aydan beri verilmeyen ücretlerimiz ve bir yıldan beri içerde olan sosyal haklarımızla birlikte 2,5 milyarın üzerinde alacağımız mevcuttur. Çeşitli uyarılarımıza rağmen, belediye tarafından verilen sözler şimdiye kadar yerine getirilmemiştir" diyerek, dünkü görüşmelerinde de 300 milyon lira para ödenmesinin önerildiğini belirtti. Bu teklifin işçilere hakeret ve küfür sayılacağını söyleyen Çiçek, "Bütün işçi arkadaşlar üzerine düşeni yapmalıdır. Kimse sırtımıza basarak kendisine siyasi rant sağlama hesapları yapmasın. Bundan sonra alacağımızı alana kadar emekten gelen gücümüzü kullanarak eylemimize devam edeceğiz" dedi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Sokaktaki çığlığa kulak verin
Siyasi davalardan hükümlü ve tutukluların başlattığı ölüm orucu bugün 58. gününe girdi. Tıp çevreleri tarafından yapılan açıklamalarda durumun çok kritik bir aşamaya girdiğine dikkat çekiliyor. Cezaevlerinde sürdürülen arabulucuk görüşmeleri tıkanma noktasına gelirken, çeşitli kurum ve kuruluşların tutuklularla dayanışma amacıyla sürdürdüğü eylemler aralıksız devam ediyor.
ÖDP'den protesto
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul Şubesi, ölüm orucundaki gelişmeler ve ÖDP Ankara İl Örgütüne yönelik saldırıları İstanbulTaksim ÖDP İl Binası önünde gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti. Önceki akşam gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 partilinin mum ve fenerlerle katıldığı eylem sırasında sık sık "Hücreler kapansın ölümler durdurulsun", "ÖDP'ye kalkan eller kırılır" sloganları atıldı. Eylem sırasında basın açıklamasını okuyan ÖDP İstanbul İl Başkanı Vahit Genç, Ankara İl Örgütüne yönelik saldırının bir yıldırma politikası olduğunu belirterek, bu çabaların boşa çıkarılacağını ifade etti. Ölüm orucundaki gelişmeleri de değerlendiren Genç "Artık zaman kaybedilmeyerek bir an önce diyalog olumlu sonuçlandırılmalıdır" dedi. Açıklamanın ardından eylem sona erdirildi.
Aynı akşam Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup da, "Hücreler ölümdür girmeyeceğiz", "Yaşasın ölüm orucu direnişimiz" sloganlarını atarak İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis engellemesinin ardınından grup olduğu yerde açıklama yaparak ölüm orucundakilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.
Ankara'da kesintisiz eylem
İstanbul'daki eylemler dün de sürdü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde toplanan ve taleplerini içeren pankart ve önlük taşıyan TUYAB'lı aileler, yaklaşık 20 dakika süren eylemlerinden sonra gözaltına alındılar. Uşak Cezaevi'nde ise ölüm orucunda olan tutuklu yakınları dün ÖDP İl Binası'nda bir açıklama yaparak üç günlük uyarı açlık grevi başlattılar.
Ankara Yüksel Caddesi'nde haftalardır her akşam 18.00'de yapılan basın açıklaması önceki gün de geniş bir katılımla yapıldı. Çankırı Cezaevi'nde ölüm orucunu sürdüren oğlunu ziyaretten dönen Abdullah Soner'in eyleme katılanlara karanfiller dağıtmasıyla başlayan basın açıklamasında, cezaevinin içinden herhangi bir haber gelene kadar eylemlerin devam edeceği duyuruldu. Basın açıklaması yapan grup daha sonra Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak tutuklu yakınlarının açlık grevine devam ettiği TSİP'in olduğu binanın önüne kadar yürüyerek dağıldı.
Ç.Ü.'de boykot
Çukurova Üniversitesi öğrencileri de önceki gün ders boykotu yaparak F tipi cezaevlerini protesto ettiler. Üniversite bahçesinde toplanan 150'yi aşkın öğrenci "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganlarını haykırarak, saat 12.00'den itaberen Eğitim Kantini önünden Balcalı Hastanesi'ne kadar yürüdü. Hastane önününe gelindiğinde Yeni Demokrat Gençlik, Kaldıraç Okurları, Güneş Ülkesi, Özgürlük Dergisi Okurları, SİP'li Öğrenciler, Özgür Gençlik, TÖDEF, Ekim Gençliği ve Partizan Gençlik adına yapılan açıklamada, F tipi cezaevlerinin kapatılması talep edildi. Öte yandan ölüm orucu yapan tutuklulara destek vermek amacıyla 60 kişilik bir grup Hamburg Parlementosu Adalet Bakanlığı binasını, bir başka grupta Almanya'nın devlet kanallarından VDR'yi işgal etti.
ÖNCEKİ HABER

TGC'den sansür protestosu

SONRAKİ HABER

Bir kâbusa uyanmak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...