15 Aralık 2000 22:00

TGC'den sansür protestosu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul 4 No'lu DGM Başkanlığı'nın, ölüm oruçları ve F tipi cezaevleriyle ilgili aldığı yayın yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Paylaş
TGC'den sansür protestosu
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul 4 No'lu DGM Başkanlığı'nın, ölüm oruçları ve F tipi cezaevleriyle ilgili aldığı yayın yasağı kararının bir an önce kaldırılmasını istedi. TGC'den yapılan yazılı açıklamada, yayın gerçekleşmeden veya suç oluşmadan hükmedilen kararın, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğüne ters düştüğü savunuldu. Açıklamada, "İstanbul 4 No'lu DGM Başkanlığı'nın aldığı karar, sansür niteliğindedir. Karara dayanak gösterilen ilgili yasalardaki söz konusu maddelerin açıklıktan yoksun olduğu öteden beri tartışma konusu yapılmaktadır" denildi.
Karara itiraz
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi ise, sansür olarak nitelendirdiği yayın durdurma yasağının kaldırılması için hukuki girişim başlattı. İstanbul 4 No'lu DGM Başkanlığı'na ÇHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Av.Şafak Yıldız ve Av.Hakan Semizoğlu imzalarıyla verilen itiraz dilekçesinde, kararın usul ve esas bakımından uluslararası sözleşmelere, Anayasa'ya, yasaya ve hukuka açıkça aykırı olduğu belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Patronlar bakanları fırçaladı

SONRAKİ HABER

Tunceli Belediyesi işçileri işbıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...