15 Aralık 2000 22:00

Patronlar bakanları fırçaladı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılan bakanların Bülent Eczacıbaşı ve Erkut Yücaoğlu'nun hükümete yönelik sert eleştirileri karşısında sıkıntılı oldukları gözlendi.

Paylaş
Patronlar bakanları fırçaladı
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet Bakanları Şükrü Sina Gürel, Yüksel Yalova, Recep Önal ve Tunca Toskay ile bazı üst düzey bürokratların, Bülent Eczacıbaşı ve Erkut Yücaoğlu'nun hükümete yönelik sert eleştirileri karşısında sıkıntılı oldukları gözlendi. Toplantı çıkışında TÜSİAD'ın hükümete yöneltilen eleştirilerini yanıtlayan Devlet Bakanı Recep Önal işadamlarının programa destek veren kişiler olduğunu ve aralarında hiçbir problem bulunmadığını, sadece eksik bilgilenme ve çözümler konusunda küçük nüanslar ortaya koyan farklılık bulunduğunu söyledi.
IMF programını sonuna kadar uygulamaya kararlı olduklarını anlatan Önal, IMF'nin ücretler konusunda Türkiye'den herhangi bir şey isteyip istemediğine ilişkin bir diğer soru üzerine de bu konunun Bütçe Kanunu'nda düzenlendiğini ve Maliye Bakanı'nın da bunu açıkladığını, bu konunun Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini belirterek, "Yeni bir şey yok" dedi.
Fırçadan nasibini alan Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in ise, toplantının basına kapalı bölümünde, Eczacıbaşı ve Yücaoğlu'nun hükümete dönük eleştirilerine sert yanıtlar verdiği öğrenildi.
Basına kapalı bölümünde hükümet adına ilk konuşmayı yapan Gürel, özel sektör temsilcilerden gelen, faizlerin çok yükseldiği yönündeki eleştiriler üzerine, özel sektör kuruluşlarının faaliyet kârından çok faiz geliri elde ettiğini hatırlattı. Bunun üzerine TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu'nun, faizlerin yükseltilmesi ve bu ortamın yaratılmasından özel sektörün sorumlu tutulamayacağını söylediği ifade edildi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Koç ise toplantıda Şükrü Sina Gürel ile bir gerginlik yaşanıp yaşanmadığı sorusunu, "Sayın Bakan Kıbrıs konusunda kendi görüşlerini dile getirdi. Sansasyon aramayın" diye yanıtladı. Koç, basın mensuplarının, Gürel'in rant ekonomisiyle ilgili eleştirileri konusundaki sorusu üzerine, YİK Başkanı Eczacıbaşı'nın bu eleştirilerine yanıt verdiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

'IMF ne diyorsa yapın'

SONRAKİ HABER

TGC'den sansür protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...