14 Aralık 2000 22:00

Zonguldak Valisi 1 Aralık'ı unutamıyor!

1 Aralık işbırakma eylemi sırasında emekçilere en çok sorun çıkarılan illerden biri olan Zonguldak'ta Vali İsmet Metin'in 'cezalandırma inadı' devam ediyor.

Paylaş
Zonguldak Valisi 1 Aralık'ı unutamıyor!
1 Aralık işbırakma eylemi sırasında emekçilere en çok sorun çıkarılan illerden biri olan Zonguldak'ta Vali İsmet Metin'in 'cezalandırma inadı' devam ediyor. Eylem günü birçok emekçiyi gözaltına aldırtan ve sonrasında da tahrik edici açıklamalarda bulunan Vali Metin şimdi de işbırakma eylemini düzenleyen sendikaların yerel yöneticileri hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Vali Metin dün yaptığı açıklamada, "Soruşturmaların en kısa zamanda tamamlanmasına çalışılmakta. Biz, genelge doğrultusunda hareket etmekteyiz" dedi.
Zonguldak Emek Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Boz ise valinin tavrı üzerine yaptığı açıklamada, "Zonguldak Valisi, kamu emekçilerinden özür dilemezse, hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Zor, eylemin yapıldığı gün şiir okuduğu için açığa alınan öğretmen Serpil Açıl'ın da görevine iade edilmesini istedi.
Sivas'ta emekçiye suç duyurusu
Sivas Valiliği, işbırakma eylemine katılan sendika temsilcileri hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, eylemcilerin ikaz edildikleri halde işbırakarak gösteri yaptıkları söylenerek, eylemi teşvik ettikleri için, Türk-İş, KESK, Memur-Sen ve Kamu-Sen yöneticileri suçlandı.
ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliği beklemede

SONRAKİ HABER

Genetikte yeni adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa