12 Aralık 2000 22:00

MHP: MİT de bölücü

Bütçe görüşmeleri sırasında, "bölücülük" histerisinin nerelere kadar uzanabileceğinin örneği yaşandı. MHP'li Edip Özbaş, Kürtçe TV isteyenlerin tümünün "terörü kullanmadan" bölücülük yaptığını iddia etti.

Paylaş
MHP: MİT de bölücü
TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay Başkanlığı bütçelerinin görüşmeleri başladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Edip Özbaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu söyleyerek, "Kürtçe eğitim ve TV'den bahsedenler kim olursa olsun terörü kullanmadan bölücülük yapanlardır. Dilimizi çatallaştırmaya çalışanlar Atatürk'ün dediği gibi gafillerdir" dedi.
Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Edip Özbaş, Af Kanunu'nu Öcalan'a uygulamak isteyenler olduğunu, ancak çabalarının başarısız kalacağını söyledi. Özbaş, daha önce çıkarılan aflarla katillerin, hırsızların, uğursuzların sokaklara salıverildiklerini anlatarak, "Hiçbir izan sahibi milleti aynı sıkıntılarla karşı karşıya bırakamaz" diye konuştu.
Özbaş, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlarını Yüce Divan sıfatıyla yargılama hakkına sahip olan bir organ olduğunu, bu nedenle üye seçiminin tamamen TBMM'ye bırakılması gerektiğini söyledi.
Daha fazla sansür talebi
MHP Burdur Milletvekili Süleyman Coşkuner, milletin gözünün TBMM'nin üzerinde olduğunu belirterek, personel harcamaları, iş takibi gibi konularda oldukça hassas olunması gerektiğini söyledi. RTÜK'te tüm radyo ve tv yayınlarının merkezden izlenmesi sorununa dikkat çeken Coşkuner, milletvekillerine yönelik haksız ve aşağılayıcı yayınlar ile TBMM'nin itibarını zedeleyici yayınların önüne geçilmesi gerektiğini iddia etti.
DSP İstanbul Milletvekili Erol Al, TBMM'nin bu dönemde başarılı bir çalışma yürüttüğünü iddia ederek, çoğunluk sağlanamayan birleşim oranının sadece yüzde 1 olduğunu, bunun da hakaret kampanyalarına verilen en güzel yanıtı oluşturduğunu söyledi.
Radyo ve tv yayınlarının altyapısının oluşturulması, frekans ve kanal ihalelerinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Al, RTÜK'ün ciddi bir denetim mekanizmasıyla denetlenmesi gereğine işaret etti. DSP Samsun Milletvekili Yekta Açıkgöz de yapılan Anayasa değişikliklerine, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yönünde yenilerinin eklenmesi gerektiğini belirterek, Anayasa'nın 159, 69 ve geçici 15. maddelerini de değiştirilmesi gereken maddeler arasında sıraladı.
ÖNCEKİ HABER

İnsanın 'Ayak İzleri'

SONRAKİ HABER

Telekom satışta Haber-İş beklemede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...