23 Ağustos 2011 09:23

En popüler klasikler Apollon Tapınağı'ndan yankılanacak

İSTANBUL Devlet Opera ve Balesi, Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Apollon Tapınağı'nda vereceği "Best of Classic" konserinde; "Ayışığı Sonatı", "Türk Marşı", "Mevsimler" gibi, Klasik Batı Müziği'nin en popüler eserlerini seslendirecek! 31 Ağustos 2011, Çarşamba akşamı s

En popüler klasikler Apollon Tapınağı'ndan yankılanacak
Paylaş

İSTANBUL Devlet Opera ve Balesi, Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Apollon Tapınağı'nda vereceği "Best of Classic" konserinde; "Ayışığı Sonatı", "Türk Marşı", "Mevsimler" gibi, Klasik Batı Müziği'nin en popüler eserlerini seslendirecek! 31 Ağustos 2011, Çarşamba akşamı saat 21:30'da gerçekleşecek konser, Sidelilere ücretsiz olarak sunulacak.

Orkestra şefi Serdar Yalçın'ın "best of" başlığında topladığı ilk proje olan "Best of Classic" konserinde, küçük bir yaylı sazlar oda orkestrası ve piyanodan oluşan topluluk; tenor repertuarının hemen hemen tüm büyük eserlerinde başrol oynayan tenor Hüseyin Likos ve opera sahnelerinin en aranılan sopranolarından Otilya İpek'e eşlik edecek. Seçilen tüm eserlerin, özel olarak yaylı sazlar orkestrası ve piyano için düzenlendiği konserin, en seçkin müzisyenler arasından özellikle seçilen diğer solistleri ise; Seda Subaşı Yalçın (Keman), Şafak Erişkin (Çello) ve Ender Ormanlar (Piyano).
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Best of Classic" konserinde dinleyicilerine; Beethoven'ın "Ayışığı Sonatı"nı ve Chopin'in "Vals"lerinden birini orkestra eşliğinde, Puccini'nin "Nessun Dorma"sını ise büyük orkestra olmadan, yaylı sazlar eşliğinde dinlemek gibi keyifli sürprizler sunuyor. Konserin geniş repertuarında ayrıca; Vivaldi'den "İlkbahar", Mozart'tan "Türk Marşı", Gershwin'den "Summertime", Verdi'den "Brindisi" gibi daha birçok önemli eserden bölümler bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Ayrıntılı bilgi için: www.sidefestival.com

ÖNCEKİ HABER

Mihnet Girdabında bir ozan

SONRAKİ HABER

Can Yücel’in mezarına saldırı ‘ucube’nin devamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa