23 Ağustos 2011 09:23

Mihnet Girdabında bir ozan

BAĞLAMA virtüözü Erdal Erzincan’ın yeni Albümü “Girdab-ı Mihmet” Kalan Müzik etiketiyle çıktı. Bağlama tekniklerine yenilikler katan, doğaçlama ve gelenekseli biraraya getiren Erzincan, yeni albümünde, Türk Halk Müziği ustalarından biri olan Feyzullah Çınar için parçalar seslendiriyo

Mihnet Girdabında bir ozan
Paylaş

BAĞLAMA virtüözü Erdal Erzincan’ın yeni Albümü “Girdab-ı Mihmet” Kalan Müzik etiketiyle çıktı. Bağlama tekniklerine yenilikler katan, doğaçlama ve gelenekseli biraraya getiren Erzincan, yeni albümünde, Türk Halk Müziği ustalarından biri olan Feyzullah Çınar için parçalar seslendiriyor.

Erzincan’ın  ‘Her türlü yarayı topluma pay ederek sarmayı başarabilmiş aşıkların heybesinden’ diyerek tanımladığı albümünde Cevheri, Haydar Ağbaba, Derviş Muhammed ve Aşık Ruhsati gibi Anadolu kültürüne emek veren isimlere de yer veriyor.

Erzincan, doğduğu topraklara ait olan  Kırat  türküsünü aile büyüklerine ithaf ediyor. Erdal Erzincan, Şelpe tekniği üzerine uzun zamandır çalışıyor. Töre, Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (Enstrümantal) Al Mendil, Kervan, isimlerini taşıyan albümlerin yanı sıra “Türküler Sevdamız” ve “Bağlama Konçertosu” adlı projelerinde yer aldı.

Ambassade Senfoni Orkestrasıyla 2004 de konser veren Erzincan, İran’lı Kemança ustası Kayhan Kalhor ile ‘The Wind’ adlı albüm yaptı. 2009 yılından bu yana  İspanya’nın önemli flamenko gitaristi olan Juan Carmona ile Avrupa’nın bir çok ülkesinde konserler veriyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

2. Poyrazköy Davasının İlk Duruşması

SONRAKİ HABER

En popüler klasikler Apollon Tapınağı'ndan yankılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa