09 Aralık 2000 22:00

Ecevit yine hücreyi savundu

Başbakan Bülent Ecevit, cezaevlerinde devlet otoritesinin sağlanması için F tipi cezaevlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Paylaş
Ecevit F tipi inadını koruyor
Başbakan Bülent Ecevit, cezaevlerinde devlet otoritesinin sağlanması için F tipi cezaevlerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Cezaevlerindeki ölüm oruçları, örgütlerin baskısı altında yapılıyor" iddiasında bulundu.
Başbakanlıkta toplantı yapıldı
Başbakan Ecevit, TBMM'deki makamında koalisyonu oluşturan partilerin liderleriyle yaklaşık bir saat süren toplantı yaptı. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hüseyin Akgül, cezaevlerini incelemekle görevli alt komisyon üyeleri DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, FP Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile alt komisyon üyesi olmayan DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak da hazır bulundu.
Ecevit, toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bildiginiz gibi İnsan Hakları Komisyonu'nun değerli milletvekili arkadaşlarımız, ölümü orucu tutan hükümlülerin durumunu öğrenmek üzere, yerinde tespit etmek üzere bazı ziyaretler yaptılar. Elde ettikleri izlenimler hakkında bize bilgi verdiler. Şimdi tekrar bazı cezaevlerine gidecekler ve durumu teşhis etmeye çalışacaklar." Ecevit, bir gazetecinin, daha önceki ölüm oruçlarında sakat kalanların tedavisi için girişimde bulunulup bulunulmayacağı yolundaki sorusunu yanıtlarken, şu aşamada fazla bir şey söylemeyi doğru bulmadığını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Ölüm sınırında pervasızlık

SONRAKİ HABER

Aydınlardan arabuluculuk girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...