03 Aralık 2000 22:00

FP'li Esengün siyasi

    yasaklılara da af istedi

Paylaş
FP'li Esengün siyasi
    yasaklılara da af istedi
FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, düşüncelerinden dolayı siyasi hakları ellerinden alınanların da af kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Esengün, FP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, güncel konulara ilişkin düşüncelerini aktardı.
Gelen haberlere göre, koalisyon ortağı partilerin "affın iskeletini oluşturduklarını, anlaşma noktasına vardıklarını" ifade eden Esengün, "Bu konunun çok uzatıldığını, bir an önce af kanununun çıkarılması gerektiğini" kaydetti. Esengün, hükümetin, "Banka hortumlayanları nasıl kurtarabilirim?" diye konuyu uzattığını öne sürerek, çıkarılacak affın kapsamına, düşüncelerinden dolayı suçlanan, cezalandırılan, siyasi hakları ellerinden alınanların da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.
Hükümetin, af konusunu ana muhalefet partileriyle de müzakere etmesini isteyen Esengün, "Ana muhalefete rağmen çıkarılacak bir affın millet vicdanında rahatlatıcı olacağını düşünmüyoruz" dedi. Başbakan Bülent Ecevit'i de eleştiren FP'li Esengün, 1970'li yılların sonunda Ecevit'in Başbakan olduğunu, ancak "milletvekili transferi yaparak, iktidara geldiğini" öne sürdü. Milletin, "Ecevit'in ne olduğunu o günlerde öğrendiğini" savunan Esengün, şöyle konuştu: "Millete yutturulan Ecevit, ülkeyi sosyal ve ekonomik yönden sıkıntıya sürükledi. Şimdi Ecevit, aynı yollarla iktidara getirildi. Tarih tekerrür ediyor. Desteklerle iktidara getirilen ve ayakta tutulmaya çalışılan bir Ecevit..."
Hükümet banka kurtarma telaşında
Ekonominin durumunun perişan, memurların meydanlarda olmasına rağmen, hükümetin memurun, işçinin, emeklinin feryadına kulak tıkayıp, batan bankaları nasıl kurtaracağının hesabında olduğunu söyleyen Esengün, son günlerde sıkça tartışılan Sabah gazetesinin devrine ilişkin bir gönderme yaparak; "'Trilyonlar nereye gitti', diye bizi suçlayan gazetenin sahibi, ceketini aldı gitti. Bunlardan hesap sorulmayacak mı? Bunun üzerine gidilmeyecek mi? Yurtdışına gitmesi mi isteniyor? Yoksa bu iş kurcalanırken altından siyasilerin çıkmasından mı çekiniliyor?" diye konuştu.
'MHP önemli sınavda'
Esengün, gelecek hafta salı günü görüşülecek olan, "bankalarla ilgili gensoru" öncesinde, MHP'nin önemli bir sınav vereceğini kaydetti. "MHP, bu kadar itham içinde, hırsızlardan mı yana olacak, yoksa gensoruya evet mi diyecek? Yoksa bütün yolsuzluklara kol kanat gerip onları koruyacak mı?" diyen Esengün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "fikirlerini sıkça ifade etmesini" istedi. Milli Güvenlik Kurulu'nun, "son günlerde yaşanan olaylara el atmadığını" da kaydeden Esengün, "ülkede hırsızların, hortumlayanların, talancıların ve mafyanın kol gezdiğini" savundu.
ÖNCEKİ HABER

Çağdaş müziğin kurucularından

SONRAKİ HABER

Sıra genel grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...