03 Aralık 2000 22:00

Ereğlili emekçilerle dayanışma

Karadeniz Ereğli'de 1 Aralık günü yüzlerce emekçinin gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan dayanışma toplantısında, hükümet protesto edildi.

Paylaş
Ereğlili emekçilerle dayanışma
Karadeniz Ereğli'de 1 Aralık günü yüzlerce emekçinin gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan dayanışma toplantısında, hükümet protesto edildi.
Eğitim-Sen Ereğli Şubesi'nde dün saat 13.30'da yapılan toplantıya KESK MYK Üyesi Ataman Oğuz, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer ve Orkam-Sen Genel Başkanı Sezai Kaya da katıldılar.
Ereğli ve Alaplı'dan Eğitim-Sen üyesi 300 kadar eğitim emekçisinin bulunduğu toplantıda konuşan Ataman Oğuz, yerel idareyi suçlayarak, "Sonuna kadar yanınızdayız" dedi. Alaattin Dinçer de saldırının asıl sorumlusunun 57. hükümet olduğunu belirterek, "Bakanlar, özellikle İçişleri Bakanlığı bu konuda hem polis, hem savcı, hem de yargıçlık yapmışlardır.
Uluslararası sözleşmelere göre eyleminiz uygundur" diye konuştu.
Zonguldak Emek Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Bulut da, 1 Aralık'ın arifesinde yaklaşık 20-25 kişilik bir grup olarak vali tarafından davet edildiklerini, fakat her nedense Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldüklerini, yerel idarecilerin hepsinin burada olduğunu ve kendilerinden eylemin kesinlikle yapılmamasını istediklerini, çok yukarıdan emir geldiğini söylediklerini aktardı. "Biz emri binlerce kişiden aldık, kesinlikle eylemimizi uygulayacağız" diye cevap verdiklerini belirten Kemal Bulut, saldırının ve gözaltıların sorumlusunun 57. hükümet olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Muğla'da zehirsiz gün yok
Havanın ve rüzgârın "insafına" terk edilen Muğlalılar, dün de termik santralinden çıkan zehirli gazlara boğuldular. Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde Yatağan Termik Santrali'nin bacalarından çıkan gazlardan kükürt dioksit, yine sınır değerleri aşarak ilçe merkezinde yoğun hava kirliliğine neden oldu.
Yatağan'da saat 12.00'de yapılan ölçümde kükürt dioksit oranını, sınır değer olan 400 mikrogram/metreküpü aşarak 3.500 mikrogram/metreküpe ulaştı.
Yatağan Kaymakam Vekili Muhsin Koç yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin aşırı boyutlara yükselmesi nedeniyle Yatağan Termik Santralı'nın 3 ünitesinden birinin çalışmasının durdurulduğunu, diğer 2 ünitenin ise güçlerinin yarıya indirildiğini bildirdi. Koç, öte yandan Yatağan'da bugün oynanması gereken Muğla amatör küme maçlarının da hava kirliliği yüzünden iptal edildiğini kaydetti. Bu arada Yatağan'da belediye hoparlörlerinden, halkın zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaması uyarıları yapılıyor.
ÖNCEKİ HABER

Hükümet "Sağır Sultan"ı oynuyor

SONRAKİ HABER

Çağdaş müziğin kurucularından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa