03 Aralık 2000 22:00

Hükümet "Sağır Sultan"ı oynuyor

Tutuklu ve hükümlü aileleri dün Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek, Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin ölüm oruçlarına duyarsız kalmasını protesto etti.

Paylaş
Hükümet "Sağır Sultan"ı oynuyor
Tutuklu ve hükümlü aileleri dün Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek, Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin ölüm oruçlarına duyarsız kalmasını protesto etti. "Hücrelere girmeyeceğiz" ve "Anaların öfkesi katilleri boğacak" yazılı önlükler giyen tutuklu aileleri, "Hücre tipi yaşama hayır" sloganlarıyla F tipi cezaevi uygulamasına tepkilerini dile getirdiler.
Çocuklarının, Adalet Bakanlığı tarafından iddia edildiği gibi "örgüt zoruyla" değil, kendi iradeleriyle ölüm orucuna gittiğini vurgulayan aileler, F tipi cezaevlerinin bütün muhalif kesimi tehdit ettiğine dikkat çektiler.
Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin "sağır sultan"ı oynamasını eleştiren aileler, çocuklarının onurlu mücadelesini desteklediklerini vurguladılar. Ölüm oruçlarına zorla müdahale durumunda cezaevlerinin kan gölüne döneceğini belirten aileler, yeni ölümler yaşanmadan tutuklu ve hükümlülerin taleplerinin yerine getirilmesini istediler. İstanbul'da F tipi cezaevlerini protesto eden tutuklu ailelerinin dövülerek gözaltına alınmasını da kınayan aileler, ölüm oruçlarının katliamlarla durdurulması durumunda, 30 bin tutuklu ve hükümlü ailesinin yetkililerden hesap soracağını dile getirdiler.
Tutuklu ve hükümlü ailelerinin basın açıklamasına açlık grevinde bulunan aydın, sanatçı ve avukatlar da destek verdiler.
Keçiören'de eylem
Keçiören Danişment durağında, Keçiören Halkevi, EMEP ve HADEP tarafından yapılan basın açıklamasında da F tipi cezaevleri protesto edildi. Keçiören Halkevi'nde 50 kişi, ölüm orucundaki tutuklu ve hükümlüleri destek amaçlı 2 günlük açlık grevi başlattı.
ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde kritik günler

SONRAKİ HABER

Ereğlili emekçilerle dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...