01 Aralık 2000 22:00

Perdede fantastik günler

4. Fantastik Filmler Festivali dün başladı. Etkinlikler kapsamında gösterimler, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Atatürk Kitaplığı ve Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Paylaş
Perdede fantastik günler
4. Fantastik Filmler Festivali dün başladı. Sinema tarihinin çeşitli dönemlerinde çekilmiş, önemli fantastik filmlerin yer alacağı festival 26 Aralık tarihine kadar devam edecek.
Etkinlikler kapsamında gösterimler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Atatürk Kitaplığı ve Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlik, sinemaseverleri fantastik sinemanın örnekleriyle buluşturacak. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde 1-6 Aralık tarihlerinde Luc Besson filmi 'Beşinci Güç', 8-10 Aralık arasında ise John Frankhenheimer'ın genetik üzerine gerçekleştiri-len tartışmaları sorgulayan 'Dr. Moreau'nun Adası' sinemaseverlerle buluşacak.
Aynı sinemada 11-13
Aralık tarihleri arasında gösterilecek olan 'Bıçağın İki Yüzü' ise yarı vampir bir kahramanın vampirlere karşı dünyayı kurtarma mücadelesini konu alıyor. Sam Raimi'nin 'Basit Bir Plan', John Carpenter'ın 'Çılgınlığın Ötesinde' ve Stephen Hopkins'ın 'Uzayın Derinliklerinde' filmleri de aynı yerde gösterilecek.
Atatürk Kitaplığı'nda 4
Aralık'ta Stanley Kubrick'in 'Dr. Garip Aşk'ı, 5 Aralık'ta Niisan Takayaşi'nin 'Gamera Uçan Godzilla'sı ve 8 Aralık'ta Mehmet Muhtar'ın 'Drakula İstanbul'da'sı gösterilecek. Atatürk Kitaplığı'nda seyirciyle buluşacak diğer filmler arasında yönetmen Frank Oz'un 'Küçük Korku Dükkânı' isimli filmi ile, 'Kavanozdaki Adam', 'Vampir Nosferatu' ve 'İnanılmaz Öyküler' yer alıyor.
Altunizade Kültür Merkezi ise 18 Aralık'ta 'Fantazya'nın 1940 tarihli ilk versiyonuna, 20 Aralık'ta Phil Alden Robinson'u yönettiği ve Kevin Costner'ın rol aldığı 'Düşler Tarlası'na yer verecek.
ÖNCEKİ HABER

Her yerde yüksek katılım

SONRAKİ HABER

Hükümete 2. gensoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...