29 Kasım 2000 22:00

Haklarımızı alana kadar!

Banka hortumlamaya, rantiyeye para bulan devletin, emeğiyle geçinenleri sefalete terk etmesine karşı, emekçiler sokaklara çıkıyor. "Devlet hiçbir şeye yaramıyor. Yetersiz bir devlet, berbat bir hükümet" diyen emekçiler, haklarını alana kadar sokaklarda olacaklar.

Paylaş
Haklarımızı alana kadar!
Sinan İmrek
"Cumhurbaşkanı'nın yeğenine kadar herkes yolsuzluğa bakmış. O kadar yolsuzluk yapılıyorki, bizi de yapmaya zorluyorlar" diyor 1 Aralık eylemine hazırlanan emekçilerden Birgül Topçu.
Pendik SSK'da çalışan Topçu, "Tepedeki pisliklerin bitmesi lazım. Yolsuzluklara karşı mücadele açılmalı" diyor bütçenin emekçiler için yapılmasını istiyor. Topçu, af konusunda, ; "Devletin kendi içinde olanları ve kendisi için suç işleyeni affetmeye hakkı yok ki!" diyor.
Haber-Sen Genel Sekreteri Fahri Karasu da, batık bankalara ve rantçılara aktarılan paraların kaynağının yıllardan beri işçi ve memurların ücret ve birikimlerinden çıkarıldığını vurguluyor.
Birlik olmak lazım
Devletin ücretleri iyileştirmek yerine devlet kaynaklarının sermaye gruplarına hortumlattığını söyleyen Karasu, "Böyle bir anlayış içinde olan bir devletin emekçilerin haklarını vermesi, çalışanları düşünmesi aptalca bir davranış olmaz mı?" diyor ve tüm çalışanların sorunların üstesinden gelebilmesi için birlik olması gerektiğini belirtiyor.
Karasu, bunun için Emek Platformu'nun daha nitelikli, daha açık ve daha net kararlar alması gerektiğini de ekliyor.
Belediyede çalışan Nilgün Sevdiren ve Cemile Yeloğlu de, hükümet ve devletin uygulamaları için tepkilerini, "Devletin hiç bir şeye yaramadığını söylüyoruz, Yetersiz bir devlet, berbat bir hükümet" diyerek dile getiriyorlar. Tasarruf ve diğer haklarının bir an önce verilmesini isteyen Sevdiren ve Yeloğlu, genel bir affın da çıkarılması gerektiğini söylüyor.
Tüm Sosyal-Sen Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Yüksel Baydeniz de, devletin milyarlarca doları kendi yandaşlarına peşkeş çektiğini ve kendini kurtarma telaşı içinde olduğunu anlatıyor.
Mafyaya nasıl bulunuyorsa...
Devlet ve hükümetin kendini IMF'ye göre belirlediğini aktaran Baydeniz, "Mafyaya, çetelere nasıl kredi bulunuyorsa, bizim nemalarımız da ödensin" diyor. Zorunlu tasarrufların ödenmemesi için bir yığın bahane ortaya atıldığını Yüksel Baydeniz, fon hesaplarının kendilerine gösterilmediğini belirtiyor.
Göztepe SSK'da çalışan Menekşe Er, "Paralar batık bankalara aktarılmasın, nemalarımızın bir an önce verilmesini istiyoruz" diyerek, haklarını alana kadar sokakta olacaklarını vurguluyor.
ÖNCEKİ HABER

Emekli Sandığı'nda tam gün işbırakıldı

SONRAKİ HABER

Bush'a kardeş kıyağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...