29 Kasım 2000 22:00

'Sultanahmet'te olacağız'

Emek Platformu bileşenleri dün basın toplantısı düzenleyerek, 1 Aralık Cuma günü Sultanahmet'te olacaklarını açıkladılar.

Paylaş
'Sultanahmet'te olacağız'
Emek Platformu bileşenleri dün basın toplantısı düzenleyerek, 1 Aralık Cuma günü Sultanahmet'te olacaklarını açıkladılar. "Naftalinli siyaset"ten bıktıklarını söyleyen Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Memur-Sen Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Nasuh Özdemir, "Güç birliği oluşturulduğu bu büyük günde günlerdir, haftalardır, aylardır hatta yıllardır içimize attıklarımızı kusacak ve bu acıyı çektirenlerin üzerine öyle bir boşalacağız ki yapacaklarımız tarih sayfasında ölümsüzleşecektir" dedi.
Petrol-İş İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına KESK Temsilcisi Hasan Erzincan, Kamu-Sen Temsilcisi Hanefi Bostanlı, Memur-Sen Temsilcisi Nahsum Özdemir, Türk-İş Temsilcisi Faruk Büyükbıçak, DİSK Temsilcisi Ali Cancı, Hak-İş Temsilcisi Ali Akça ve TMMOB Temsilcisi Zafer Anadolu katıldı.
Ortak basın açıklamasını okuyan Nasuh Özdemir, ulusça ülkeyi yönetenler için yaşadıklarını, çalıştıklarını ve yaptıkları hataların bedelini ödeyerek ömür tamamladıklarını belirtti. Yönetenlerin gasp ettikleri ile hırsızlara, hortumculara ve yasal soygunculara peşkeş çektiklerini, sahiplerine geri vermekten başka şansları olmadığını belirten Özdemir, "Bizi canımızdan bezdirenleri 1 Aralık Cuma günkü Sultanahmet etkinliğimizle kınayacak istanbul'dan Ankara'ya kin nefret içeren mesajlar göndereceğiz" dedi. Yetkililere seslenen ve yıllardır dikkate alınmayan sendika yasasının kanunlaştırılmasını istediklerini ifade eden Özdemir, "İki milyon insanın hayatında önemli bir rol oynayan grev ve toplusözleşme hakkını bu insanlara vereceksiniz" diye konuştu. 1 Aralık'ın hesap sorma günü olduğunu kaydeden Özdemir, o gün hükümeti yargılayacaklarını ve ayağa kalkacaklarını vurguladı. Özdemir, cuma günü Beyazıt Meydanı'nda toplanacaklarını ve Sultanahmet Meydanı'na giderek bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri yürüdü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da eylemde ısrar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...