26 Kasım 2000 22:00

OHAL Valisi:

Bölücü mihraklar OHAL'e karşı

Paylaş
OHAL Valisi:
   Bölücü mihraklar OHAL'e karşı
ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili OHAL'in kaldırılmasından bahsederken, OHAL Valisi Gökhan Aydıner, olağanüstü hal uygulaması ile koruculuk sisteminin kaldırılmasını isteyenleri "bölücü mihraklar" olarak nitelendirdi.
Aydıner, Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Altınoluk köyünde, 7. Kolordu Komutanlığı'nca düzenlenen "Ordu-Millet El Ele" kampanyası kapsamında düzenlenen törende konuştu.
Aydıner,törendeki konuşmasında OHAL Valiliği ile koruculuk sisteminin terörle mücadeledeki önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"OHAL Valiliği, terörle mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin yetki ile donatımını sağlıyor. Bunun için bölücü mihraklar, bölge valiliği ve koruculuk sisteminin kaldırılmasını istiyor. Biz ayrıca terörden dolayı zarar gören köylere yardım ediyoruz. Köylerin geliştirilmesi ve köylülerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanacak projelere destek oluruz. Yeter ki köylüler bize bildirsin."
70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Adem Huduti ise, "Artık dünya ekonomik bir yarış içine girmiştir. Bir yandan da cehaletle mücadele ediliyor. Köylülerden istediğimiz, terörün üstesinden gelmek için gösterdikleri gayreti, ekonomik kalkınma için de göstermeleridir. Kız çocuklarını okula göndererek, cehaletin de üstesinden gelin" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

'Partim ve mücadele

SONRAKİ HABER

Cezaevi sorunu büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...