24 Kasım 2000 22:00

Her bakanlık eylem alanı

Dün de Ulaştırma ve Çalışma bakanlıkları önünde eylem yapan kamu emekçileri, talepleri karşılanmazsa hizmetlerin aksayacağını vurguladılar.

Paylaş
Her bakanlık eylem alanı
Kamu emekçilerinin, 2001 Bütçesine karşı geliştirdikleri eylemler devam ediyor. Haber-Sen ve Tüm Sosyal-Sen dün bağlı bulundukları bakanlıkların önünde yaptıkları eylemlerle taleplerinin yerine getirilmesini istediler.
Haber-Sen yöneticileri, Türkiye genelinden şube başkanları ve il temsilcileri, dün Ulaştırma Bakanlığı'na yürüyerek, Telekom'un özelleştirilmesine ve Telekom'da çalışan memurların işçi yapılmasına tepki gösterdiler.
Haber-Sen Ankara Şubesi'nde toplanarak Ulaştırma Bakanlığı'na yürüyen Haber-Sen'liler "Telekom halkındır satılamaz", "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye", "IMF'ye değil emekçiye bütçe" sloganlarını attı. Ulaştırma Bakanlığı bahçesine alınmayan Haber-Sen'liler adına konuşan Genel Başkan Kemal Keleş, iki haftadır Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'den randevu taleplerine hiçbir yanıt alamadıklarını söyledi.
Telekom üzerinde oynanan entrikalara son verilmesini, siyasal kadrolaşmanın durdurulmasını, sürgünlerin geri alınmasını isteyen Keleş, Bakan Öksüz'ü uyararak, talepleri karşılanmazsa, kamusal hizmetlerin aksaması ve hizmet üretiminin durdurulmasından çalışanların sorumlu olmayacağını belirtti. Açıklamanın ardından üç kişilik bir heyet Ulaştırma Bakanlığı'na girerek, sendikanın taleplerini içeren bir dosyayı Bakanlık'a sundu.
Çalışma Bakanlığı önünde eylem
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda çalışan kamu emekçileri de 'ek ödeme' talebiyle eyleme geçti. "Ek ödeme istiyoruz", "1 Aralık'ta iş bırakarak alanlardayız" yazılı dövizlerle dün bakanlık binası önünde toplanan kamu emekçileri adına bir açıklama yapan Tüm Sosyal Sen Genel Başkanı Şükrü Zeki Demirel, Bakanlar Kurulu'nca hazırlanan KHK'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kurumlarda çalışanlara 'ek ödeme' yapılmasına yönelik maddenin yer almamasını eleştirdi. "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan kamu emekçileri, açıklamanın ardından bakanlık toplantı salonuna giderek, "ek ödeme" taleplerini içeren binlerce imzayı Bakanlık Müsteşar Vekili Özer Özcan'a verdi.
Çanakkale Tüm Sosyal-Sen üyeleri de dün Bağ-Kur İl Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle bütçeyi protesto etti. Tüm Sosyal-Sen İstanbul Şubesi de yaptığı açıklamada, kamu emekçilerinin 1 Aralık'ta hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanacaklarını vurgulandı.
ÖNCEKİ HABER

AB'ye Kıbrıs resti

SONRAKİ HABER

Yoksula çadır, zengine fasıl!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...