22 Kasım 2000 22:00

Bu düpedüz cinayet!

2 bin öğrencinin okuduğu Kavacık İlköğretim Okulu'nun hemen yanında büyük bir baz istasyonu var. Okul yönetiminin kaldırtma çabaları sonuçsuz kalıyor. Üstelik, bu konuda açık bir genelge yasağı olduğu halde.

Paylaş
Bu düpedüz cinayet!
Neslihan Demir
Beykoz'da bulunan Kavacık İlköğretim Okulu'nun yanında 5 yıldır baz istasyonu bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların yakınındaki baz istasyonlarının kaldırılması yönündeki genelgelerini hatırlatan mahalle sakinleri, baz istasyonlarının hâlâ birçok okulun yakınında bulunmasına anlam veremediklerini ifade ediyorlar. Okul yetkilileri ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderdiklerini ancak henüz yanıt alamadıklarını söylüyor.
Kavacık'ın en yüksek bölgesi olan Otağtepe mevkiinde yer alan baz istasyon çevrenin en büyük baz istasyonu ve "merkez istasyon" olarak ifade ediliyor. Bir süre önce baz istasyonundaki vericilerden birkaçı kaldırılmış. Okul yetkilileri yapılan başvurular üzerine kaldırılmış olabileceğini belirtiyorlar. Ancak yine de 2 bin öğrencinin bulunduğu okulun yanındaki baz istasyonu bütün heybetiyle dikiliyor.
Kavacık İlköğretim Okulu'nda 2 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Okul Müdürü Ali Rıza Çakı, "Bu düpedüz cinayettir" diyerek, çocukların korunmaya muhtaç olduğuna dikkat çekiyor. Okulda, 50 ana sınıfı öğrencisi olduğuna dikkat çeken Çakı, okulun 5 metre yakınında baz istasyonu olmasının bu çocuklar için büyük bir tehlike olduğunu vurgulayarak, "Biz gerekli başvuruları yaptık, cevap bekliyoruz. Artık ailelerin ve mahallelilerin bu olayın üzerine gitmesi gerek. 5-6 yaşındaki çocuklar söz konusu, ailelerin duyarlı davranması gerek. Basının da bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diyor.
Bir istasyon daha kurulacaktı
Baz istasyonunun kurulu olduğu apartmanda yaşayanlar yaklaşık 2 yıl önce bahçenin diğer cephesine de başka bir kuruluşun baz istasyonu dikmek istediğini bunun için çukur kazıldığını ancak iznin çıkmaması üzerine yapamadıklarını anlatıyorlar.
Baz istasyonu kurulduğunda sağlığa zararlı olduğunu bilmediklerini anlatan mahalleliler, artık zararlarını öğrendiklerini ve istasyonun kaldırılmasını istediklerini dile getiriyorlar. Baz istasyonunun zararlarıyla sürekli karşılaştıklarını belirten mahalleliler, baş ağrısı, uykusuzluk, sinirlilik gibi sorunlarla karşılaştıklarını ifade ediyorlar.
Kavacık Mahalle Muhtarı Mustafa Güngör ise konuyla ilgili çok fazla bilgisi olmadığını söyleyerek, baz istasyonlarının tehlikeli olduğunu gazetelerden okuduğunu bu konuda da mal sahiplerini uyardığını belirtti. Muhtarlık olarak bir işlem yapmadıklarını söyleyen Güngör, "Biz ne yapabiliriz ki, okul müdürlüğü gerekli başvuruları yapmışsa bu yeterli olacaktır herhalde" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Bütçeye sürekli protesto

SONRAKİ HABER

Kafkasya'da savaş hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa