20 Kasım 2000 22:00

Sendika hakkı için yürüyorlar

Sendikaya üye oldukları için işten atılan TANSAŞ işçileri, Doğuş Holding önünde yaptıkları eylemin ardından Ankara'ya doğru yola çıktılar.

Paylaş
Sendika hakkı için yürüyorlar
Sendikaya üye oldukları için işten atılan TANSAŞ işçileri, Doğuş Holding önünde yaptıkları eylemin ardından Ankara'ya doğru yola çıktılar.
İzmir'den gelen işçilerle birlikte Mecidiyeköy'de bulunan Doğuş Holding önünde eylem yapmak üzere toplanan TANSAŞ işçileri, holding yöneticilerinin sendika yöneticileriyle görüşmek istemesi üzerine açıklamayı ertelediler. "TANSAŞ bizim olacak", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Sendika hakkımız, söke söke alırız" ve "İşçiyiz, haklıyız kazanacağız" yazan dövizlerle holding önünde bekleyen işçilere, Petrol-İş Boğaziçi Şubesi, Tes-İş 1 No'lu Şube, Haber-İş 1 No'lu Şube, Tez Koop-İş 1 ve 4 No'lu şubeler, Liman-İş, Deri İş ve Emekli-Sen yöneticileri destek verdiler.
Holding yöneticileri ile yapılan görüşme yaklaşık iki saatlik görüşmenin ardından işçilere açıklama yapan Tez Koop-İş Genel Sekreteri Faruk Üstün, görüşmenin olumsuz sonuçlandığını ve Ankara yürüyüşünü hayata geçireceklerini söyledi. İşten atılanların geri alınmasını istediklerini belirten Üstün, "Onlar sadece sendikalı olunması yüzünden işçi çıkarttıklarını kabul ettiler. Sendikalı olmak anayasal haktır ve işçiler haklarını kullanmıştır" dedi.
Patronların TANSAŞ'ta sendikalarının örgütlü olduğuna inanmadığını kaydeden Üstün, "Sendikamızın, konfederasyonun, işçilerin ve halkın tüketimden gelen gücünü kullanarak göstereceğiz" dedi. Eylemler nedeniyle yine baskıların ve işten atmaların yaşanabileceğini belirten Üstün, bunun sendikanın örgütlenmesini engelleyemeyeceğini dile getirdi.
Üstün'ün konuşması sırasında sık sık sloganlarını atan işçiler, daha sonra yürüyüşe hazırlanmak üzere Mecidiyeköy'de bulunan sendika binasına gittiler.
Ankara yürüyüşü kapsamında TANSAŞ'ın İzmit'te bulunan ana deposuna gidecek olan işçiler yol üzerindeki şubelere de uğrayacaklar. Ankara'da Okuyan ile görüşecek olan işçiler daha sonra işçi konfederasyonlarıyla görüşerek destek isteyecekler.
ÖNCEKİ HABER

Yargı emekçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Gerekirse bütün Türkiye'yi dolaşırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...