20 Kasım 2000 22:00

Yargı emekçileri iş bıraktı

Tüm Yargı-Sen üyesi kamu emekçileri, Adalet Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğü saatlerde, adalet hizmetleri tazminatının arttırılarak çalışanlara verilmesi için iki saatlik iş bırakma eylemi yaptılar.

Paylaş
IMF bütçesine her yerde protesto
Tüm Yargı-Sen üyesi kamu emekçileri, Adalet Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğü saatlerde, adalet hizmetleri tazminatının arttırılarak çalışanlara verilmesi için iki saatlik iş bırakma eylemi yaptılar.
Adliye binası önünde dün sabah saatlerinde toplanmaya başlayan 800'ü aşkın yargı emekçisi, "Tazminat yoksa duruşmada yok", "Çetelere değil adalete bütçe", "Yargıda eşitlik istiyoruz", "IMF defol bu memleket bizim" sloganlarıyla Adalet Bakanlığı ek binasına doğru yürüyüşe geçtiler.
Adalet Bakanlığı ek binası önüne geldiklerinde ıslıklarla ve alkışlarla hükümete seslerini duyurmaya çalışan yargı emekçileri, sloganlarıyla Adalet Bakanlığı bütçesinde taraf olmak istediklerini dile getirdiler.
Tüm Yargı-Sen Genel Başkanı Tekin Yıldız, bankaları hortumlayanların affının gündeme gelmesini eleştirerek, hortumcuların yakasına yapışacaklarını ifade etti. Yargı emekçilerinin ekonomik ve özlük hakları için isyanına devam edeceğini dile getiren Yıldız, "Adalet, yargı emekçilerini soruşturmak değil, namussuzların peşine düşmektir." diye konuştu. Yargının bağımsız olması için gerçek bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldız, ek bütçenin yargı çalışanları için değil F tipi cezaevleri için istenmesini eleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanında 100 binin üzerinde yargı emekçisinin iş bıraktığını bildiren Yıldız, yargıya ayrılan yüzde 1'lik bütçeyle hukukun üstünlüğünün sağlanamayacağına işaret etti. Tazminatlarının hemen ödenmesini isteyen Yıldız, bütçede taraf olmak istediklerini vurgulayarak, 1 Aralık'ta da talepleri için hizmetten gelen güçlerini kullanacaklarını açıkladı. Hükümete, "IMF'ye değil, çalışanların sesine kulak verin." diye seslenen Yıldız, yargı emekçilerinin çalışma ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istedi. Adalet Bakanlığı'nı yargıyı sadece hakim ve savcılardan ibaret sanmaktan vazgeçmeye çağıran Yıldız, sendikal mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Türk-İsrail tatbikatı ertelendi

SONRAKİ HABER

Sendika hakkı için yürüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...