22 Ağustos 2011 12:24

Gençlik kampı sahnesinde işçiler vardı

EVRENSEL Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 2011 Türkiye Gençlik Kampı hız kesmeden devam ediyor.Kampın ikinci günü gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören İşçi-İşsiz Gençlik Formunun ardından sahne alan Petrol-İş Aliağa Şubesi Ayak Takımı Tiyatro Grubu büyük beğeni topladı. İşçiler, Nazım

Gençlik kampı sahnesinde işçiler vardı
Paylaş
Faruk Ayyıldız

EVRENSEL Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 2011 Türkiye Gençlik Kampı hız kesmeden devam ediyor.

Kampın ikinci günü gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören İşçi-İşsiz Gençlik Formunun ardından sahne alan Petrol-İş Aliağa Şubesi Ayak Takımı Tiyatro Grubu büyük beğeni topladı. İşçiler, Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in  Kavel ve Can Yücel’in İşçi Marşı gibi eserlerle derledikleri gösteriyi sundular. İşçi sınıfının, daima özgürlük ve barıştan yana olduğu vurgulanan oyunda, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nden de kesitler sinevizyon eşliğinde sahnelendi. İşçilerin sergilediği oyunun bitmesinin ardından kamp katılımcıları işçileri uzun süre alkışladı.

Tiyatro gösteriminin ardından gece, Dersimli rap sanatçısı Rapzan Belagat konseri ile devam etti. Rapzan, bölgede ve Ortadoğu’da yaşanan savaşı, Denizler ve Gençlik Mücadelesini konu alan şarkılarıyla isyanın müziğini Pamucak sahiline taşıdı.Gençlerin ilgi gösterdiği konser geç saatlere kadar sürdü. Gençlik Kampına Datça’dan katılan Renç Avşar ise yaptığı konuşmada Can Yücel’in mezarına yapılan saldırıyı kınadı ve Can Yücel’e sahip çıkılması gerektiği çağrısını yaptı. (Selçuk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamımız için elele!

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı gençlik kampında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...