19 Kasım 2000 22:00

ABD bayrağı diktirmeyeceğiz

Yatağan'da özelleştirme ve çevre kirliliğine karşı sokağa dökülen binlerce işçi hükümeti protesto etti.

Paylaş
ABD bayrağı diktirmeyeceğiz
Sinan Sarısaltık
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmek istenmesine tepki gösteren binlerce işçi, IMF ve hükümeti protesto etti. Şehir merkezinde aileleriyle birlikte bir saate yakın yürüyüş yapan 10 bini aşkın emekçi, özelleştirmecileri Yatağan'a sokmayacaklarını bir kez daha haykırdılar. Santrallerden bilinçli bir şekilde zehir salındığını dile getiren emekçiler, çevre kirliliğine karşı da önlem alınmasını istediler. Santrallere ABD bayrağı diktirmeyeceklerini söyleyen işçiler; "Yatağan'a sahip çıkalım, çevre kirliliğine özelleştirmeye, soyguna hayır" mitingi için dün sabah saatlerinden itibaren sendika binaları önünde toplanmaya başladılar. İşçiler sendika önlerinde beklerken; eş ve çocuklarıda sitelerde birleşip sendika önlerine doğru slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Saat 11.00 sıralarında birleşen işçiler, "Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen işçilerin ayak sesleri", "Ocaklar şirketlere mezar olacak", "Şartel inecek, bu iş bitecek", "Ölmek var, dönmek yok", "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye", "İş, ekmek yoksa, barışta yok" sloganları atarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçtiler.
Cotarelli gelsin de görsün
Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sırasında, "Gemileri yaktık, geri dönüş yok", "Ürünümüz bitti, canımız bitti, gayri yetti", "Mücadele meşalesi bizim elimizde yanar", "Asiller burada, vekiller nerede" yazılı pankartlar taşıyan emekçiler, miting alanı olan Yatağan Garajı'nda toplandılar. Burada işçilere seslenen Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Erol Soğancı, "Bizler direnmeye ve haklı mücadelemizi sonuna kadar götürmeye kararlıyız. Meydan boş değil" dedi.
Yatağanlıların eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde ülkenin onuru haline geldiklerini söyleyen Soğancı, "Ülkeyi peşkeş çekenler, Yatağan'da çarpıldılar" diye konuştu.
Cotarelli'ye seslenen Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Murat Bekem ise, "Ey Cotarelli, gel de gör. Gelde gör Yatağanlıları" dedi.
Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmetışık'ında konuşma yaptığı mitinge Soma Maden-İş Şube, Yol-İş İzmir 1 No'lu Şube, Orman-İş Muğla Şube, Türk Harb-İş, Belediye-İş Muğla, Enerji Yapı Yol-Sen Aydın, Denizli ve Muğla Şubeleri, Bodrum TEDAŞ çalışanları, SES Muğla Şubesi, Selüloz-İş Dalaman Şubesi, EMEP, ÖDP, İP, CHP ve ADD destek verdi.
ÖNCEKİ HABER

Tarım birliklerine IMF operasyonu

SONRAKİ HABER

Bergamalılar Samsun'a yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...