17 Kasım 2000 22:00

Pamukçu hükümeti topa tuttu

Fazilet Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümeti topa tuttu.

Paylaş
Pamukçu hükümeti topa tuttu
FP Genel Sekreteri Suat Pamukçu, düşünce suçlarını kapsamayan bir af yasa tasarısına destek vermelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Pamukçu, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıkladı.
Batan bankaların devlete zararının 10.5-11.5 milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Pamukçu, "Şimdi hükümete ve İçişleri Bakanı'na soruyoruz, bu paraları nasıl ve ne zaman geri alacaksınız?" dedi. Kopenhang Kriterleri'nin din ve vicdan özgürlüğünün en geniş şekilde sağlanmasını öngördüğünü, ancak hükümetin gündeme getirdiği "Memur Kıyım Yasası" ile bu kriterlerin tam aksi bir düzenlemede öngörüldüğünü belirten Pamukçu, bu yasa ile dürüst, inançlı memurun işten atılacağını söyledi. Pamukçu "Bu kanunun Meclis'ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız, geçerse iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz" diye konuştu.
Umutlarla oynamayın
Af yasasının da bir an önce çıkarılmasını isteyen Pamukçu, "Ya affı çıkarın, ya da af yok deyin umutlarla oynamayın" dedi. Çıkarılacak af yasasının düşünce suçlarını da kapsaması gerektiğini, gerekirse Anayasa'nın 14. maddesinin değiştirilmesini isteyen Pamukçu, Af Yasası'nın mutlaka Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. ve 169. maddesini kapsaması gerektiğini söyledi. 2001 yılı bütçesinin işsizliği, yoksulluğu artıracağını, gelir dağılımındaki çarpıklığı gideremeyeceğini söyleyen Pamukçu, "Ülke sosyal patlamalara yaklaşmıştır. Bunu Kızılay Meydanı'nda gördük. Suharto'lardan Miloseviç'lerden ders alınmalıdır. Ülkemiz soygun cumhuriyetine dönüşmeden harekete geçilmelidir" dedi. Pamukçu, bir soru üzerine affın TCK'nın 312. ve 169'uncu maddelerini kapsaması gerektiğini tekrarlayarak, "Canileri, hırsızları, ırz düşmanlarını affederken düşüncesini açıklayanı affetmemeyi halkımıza anlatamayız. Düşünce suçlarını kapsamayan bir af yasa tasarısına bizim destek vermemiz mümkün değil" dedi.
69 ve 86'da fikir birliği
Cumhurbaşkanının görev süresinin 5+5 şeklinde değiştirilmesi, siyasi partilerin kapatılmasını düzenleyen anayasanın 69. maddesi ve milletvekili maaşlarını düzenleyen 86. maddesine yönelik değişikliğin, geçen dönem görüşüldüğünü hatırlatan Pamukçu, "69. maddeye verdiğimiz destek, o zaman görülmüştür. Yeniden gündeme gelmesi olumlu bir adımdır. Bu yöndeki Anayasa değişikliğine destek oluruz, ancak hükümet ile bu konuda mutabakata varıldığı konusunda, en azından ben bilgi sahibi değilim" diye konuştu. Pamukçu, değişikliklerin yeniden gündeme gelmesinin olumlu bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Kitapların amacı

SONRAKİ HABER

Santraller satılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...