17 Kasım 2000 22:00

'Ürettiklerimizi hortumlatmayalım'

Zonguldak'ta Asma Ocağı maden işçilerine hitaben konuşan EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, "Kan ter içinde ürettiklerimizi düzen yanlısı bir avuç sermayedara hortumlatmayalım" dedi.

Paylaş
'Ürettiklerimizi hortumlatmayalım'
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, 2001 yılı bütçesini protesto etmek ve EMEP'in politikasını emekçilere anlatmak amacıyla Zonguldak'ta maden işçileriyle buluştu. Tüzel, "Kan ter içinde ürettiklerimizi düzen yanlısı bir avuç sermayedara hortumlatmayalım" dedi.
Genel Başkan Levent Tüzel, Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu ve Zonguldak İl Başkanı Şemsettin Küçük, önceki gün saat 8.00'de Üzülmez Müessesi'ne bağlı Asma Ocağı tertip yazıhanesi önüne giderek Posta 3 gündüz vardiyası işçileriyle görüştü.
Yaklaşık 300 maden işçisine hitaben konuşan Tüzel, "Ekonominin can damarı maden kömürünü, kan ter içinde çalışarak yerin yüzlerce metre derinliklerinden yeryüzüne çıkaran maden işçileri, tüm değerleri yaratan emekçiler, birleşelim, güçlenelim. Kan ter içinde ürettiklerimizi düzen yanlısı bir avuç sermayedara hortumlatmayalım" dedi. Hükümetin, IMF'nin dayattığı emekçi karşıtı politikalar uygulayıp her geçen gün daha kötü ekonomik kararları yürürlüğe koyduğunu söyleyen Tüzel, medyanın da bu talan düzenenin devamı için gerçeği çarpıtan yalan haberler yaptığını kaydetti.
'Birlikte hareket edilmeli'
Tüzel, 2001 bütçesinin emeğiyle geçinenler için kölelik zihniyetinin acımasız şartlarının hayata geçmesi anlamına geleceğini vurgulayarak, özgürlük ve demokrasinin emekçilerin birliği ile gerçekleşeceğini ifade etti.
Genel Başkan Tüzel, Yeniköy'de termik santral işçilerinin, Cevizli'de Tekel işçilerinin, ülkenin değişik yerlerinde işi ve ekmeği için mücadele veren özelleştirme karşıtı kamu, işyeri çalışanlarının, sendikalaşma mücadelesi veren özel sektörde çalışan işçilerin ve tüm emekçilerin birlikte hareket etmeleri gerektiğinin önemini vurguladı. EMEP'in kurulduğu günden bu yana fabrikada, tarlada alınterinin akıtıldığı her yerde emekçilerin yanında olduğunu ve emekçilerin gücüyle büyüdüğünü kaydeden Tüzel, maden işçilerinin 19. dönem toplu iş sözleşmesindeki talepleri, rödevanslı saha ve kaçak kömür ocaklarında çalışma şartları, can güvenliği konusunda konuşmasını sürdürdükten sonra, bir hafta önce Kilimli Ocağı'nda göçükte kalan genç maden işçisi Hüseyin Abdireisoğlu'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve madencilere başsağlığı diledi. Konuşmasının ardından EMEP Genel Başkan Yardımcısı Köroğlu ve EMEP Zonguldak İl Başkanı Küçük ile bacaağzına giden Tüzel, kömür üretimi ve sevkıyatı hakkında işçilerle sohbet etti. Taşkömürü madenciliğinin işletmecilik bakımından karmaşık bir yapılnmada görünmesine karşın, kömürün serüveninin, kazmanın ucundan lavuar tesisine kadar emekçilerin elleriyle gerçekleştiğini gördüğünü belirten Tüzel, işçilerin isteği üzerine beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
Emekten yana bir parti başkanının işyerlerine gelerek kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnunluk duyduklarını ifade eden maden işçileri, halkı her geçen gün daha da yoksullaştırarak gerçek yüzlerini gösteren IMF güdümlü özelleştirmeci hükümet ortağı parti yöneticilerini koca yalancılar olarak tanımladılar. Maden işçileri, "Ellerimiz kırılsaydı da oy vermeseydik" dediler.
ÖNCEKİ HABER

Vergiler adrese teslim

SONRAKİ HABER

Sipariş üzerine idam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...