16 Kasım 2000 22:00

Köy Hizmetleri'nde işbırakma eylemi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 2001 bütçesine tepki gösteren Enerji Yapı Yol-Sen üyesi emekçiler, yarım gün işbıraktı.

Paylaş
Köy Hizmetleri'nde işbırakma eylemi
Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan kamu emekçileri, dün bağlı bulundukları Devlet Bakanlığı bütçesinin Meclis'te görüşülmesi sırasında yarım gün işbıraktılar. Genel Müdürlük önünde toplanarak, "1 Aralık'ta grevdeyiz", "Zafer direnen emekçilerin olacak" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan kamu emekçileri, burada bir basın açıklaması yaptılar.
Basın açıklamasında konuşan Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, bütçenin IMF tarafından hazırlandığını belirterek, "Bu bütçede halk, çalışanlar yok. Karaparacılar, çeteler ve banka batıranlar var. Milletvekilleri bu bütçeyi kabul ederlerse halkın vekili olamazlar" dedi.
Köy Hizmetleri'nde çalışan personelden sadece genel müdürün maaşının 600 milyon lira olan asgari geçim tutarının üstünde olduğuna dikkat çeken Faydalı, çalışanların enflasyona ezdirildiğini vurguladı. Faydalı, kamu emekçilerinin aleyhine olan tablonun grevli, toplusözleşmeli sendika hakkının kullanılmasıyla çözümleneceğini ifade ederek, bütçe görüşmelerinden, eşit işe eşit ücret, ücretlerin asgari geçim standartının üstünde olması, kira yardımının, yatırım tazminatının, fazla mesai ücretlerinin yemek yardımlarının ve seyyar görev tazminatlarının artırılması gibi talepleri olduğunu kaydetti.
Hizmet götürülemez
Köy Hizmetleri'ne bütçenin 10 binde biri oranında bütçe verildiğine dikkat çeken Faydalı, "Bu bütçe ile halka hizmet götürülemez. 100 trilyon lira ile 40 bin köye köy yolu, gölet, sulama kanalı, içme suyu, kanalizasyon, köprü, köy odası, kar mücadelesi gibi hizmetler yapılması mümkün mü?" dedi. Faydalı, bütçe ile amacın bu hizmetleri özelleştirmek olduğunu belirterek, "Yani bu bütçe halka hizmet götürülmesini ortadan kaldıran, özelleştirmeci bir bütçedir" diye konuştu. 1 Aralık'ta yapılacak greve çağrı yapan Faydalı'nın konuşmasının ardından kamu emekçileri saat 12.00'ye kadar halay çektiler.
ÖNCEKİ HABER

Af siyasi tutukluları da kapsamalı

SONRAKİ HABER

10 günde bir su

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...