15 Kasım 2000 22:00

TEKEL'de eylem büyüyor

TEKEL'in özelleştirilmek istenmesine karşı Türkiye genelinde başlayan yemek boykotu büyüyerek devam ediyor. Kurumun bütün işletmelerinde yemek boykotu eylemleri işçilerin yüzde 100'e yakın katılımıyla yapılıyor.

Paylaş
TEKEL'de eylem büyüyor
TEKEL'in özelleştirilmek istenmesine karşı Türkiye genelinde başlayan yemek boykotu büyüyerek devam ediyor. Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mustafa Türker, TEKEL'de bünyesindeki memurların da kendilerine destek verdiğini belirterek 36 bin emekçinin yemek boykotu eylemine katıldığını söyledi. Türker, önümüzdeki hatfa içinde Başkanlar Kurulu'nu olağanüstü toplayacaklarını ifade ederek eylemleri çeşitlendireceklerini dile getirdi.
Yemek boykotunun başladığı ilk yer olan Cevizli TEKEL İşletmesi'nde yaprak, tütün, ambalaj, nakliyat ve başmüdürlük bölümlerinde çalışan işçiler, dün de yemek boykotunu sürdürdüler. Yemekhanede toplanan işçiler, "TEKEL bizimdir, satılamaz", "Özelleştirmeye hayır", "İşçi memur el ele genel greve" sloganları atan işçiler, özelleştirmeye izin vermeyeceklerini belirttiler. Bugün daha büyük bir eylem gerçekleştireceklerini söyleyen işçiler, işin peşini bırakmayacaklarını kaydettiler.
İşçiler kararlı
Adana'da ise yemek boykotu yapan TEKEL Sigara Fabrikası işçileri, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız", "İşçi memur el ele genel greve" sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. Eylemde konuşan Tek-Gıda-İş 1 No'lu Şube Başkanı Cennet Hazar, sonuç alınana kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. İşçilerin yemek boykutu TEKEL'in İzmir işletmelerinde de sürüyor. Gelişmeler hakkında gazetemize bilgi veren Tek Gıda-İş Ege Bölge Başkanı Doğan Karayılan, TEKEL yetkililerinin ısrarla kurumu özelleştirip kurtulma hesapları yaptıklarını belirterek, "Bugün Türkiye'nin en kârlı kuruluşu olan Tekel'in peşkeş çekilmek istenmesine karşı her tür mücadeleyi yapacağız. Elbette sadece yemek boykotuyla sonuç alınmayacağını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Ege Bölgesi'nde yemek boykotuna yüzde 100 katılım var. Hatta memur arkadaşlar ve staj gören öğrenci arkadaşlar da bize destek veriyor. TEKEL'in içinin boşaltılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Tek Gıda-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sedat Erdinç de, TEKEL'in her biriminin kâr getiren bir kuruluş olduğunu, yemekhane, kreş gibi birimlerde başlayan özelleştirilmelerin üretime de yansıyacağını belirterek, işçilerin iş yavaşlatma ve iş durdurmaya kadar gidilmesi önünde önerilerde bulunduklarını söyledi. Erdinç, "İşçilerde büyük talep var. Taban bizi yönlendirmeye çalışıyor. Geri adım attırıncaya dek eyleme devam edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Af siyasi tutukluları da kapsamalı

SONRAKİ HABER

İdam vahşeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...