15 Kasım 2000 22:00

Emekçi ülkeye sahip çıkıyor

Yatağan işçileri, özelleştirme kapsamına alınan Yatağan Termik Santrali'ni görmeye gelen Bayındır Holding yöneticilerini yine içeri sokmadılar.

Paylaş
Emekçi ülkeye sahip çıkıyor
Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali'ne talip olan konsorsiyuma bağlı firma yetkilileri, yine işçi barikatı ile karşılaştılar. Konsorsiyum ortaklarından Bayındır Holding yöneticilerinin Yatağan Termik Santrali'nde inceleme yapmaya geldiğini öğrenen işçiler, kapı önünde toplanarak eyleme başladılar. İşçilerin eylemi ve barikatı karşısında ancak bir-iki bölümü gezebilen Bayındır Holding yöneticileri, jandarma koruması altında tesisleri terk etmek zorunda kaldılar.
İşçilerin özelleştirmecilere karşı barikat kurmasına tahammül edemeyen jandarma işçilere saldırarak aralarında Tes-İş Yatağan Şube Sekteri Dinçer Yıldız'ın da buluduğu 16 işçiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçilerin Yatağan Jandarma Karakolu'nda tutulduğu bildirildi. Tes-İş yöneticileri gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılması için avukatların girişimde bulunduğunu dile getirdiler.
Tes-İş Şube Başkanı Erol Soğancı gelişmeler üzerine gazetemize yaptığı açıklamada son birkaç gündür yaşanan olaylarda jandarmanın sürekli olarak işçilere saldırdığını ve tahrik ettiğini belirtti. Soğancı bu durum karşısında işçilerin ekmek kapılarını ve halkın çıkarlarını koruduklarını belirtti. Tes-İş ve Türk-İş genel merkezlerinin gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Soğancı, haklı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Ülkenin bağımsızlığı için ve halkın çıkarlarını, işçilerin haklarını korumak için mücadele ediyoruz. Mücadelemize ülkesini seven herkesin destek vermesini istiyoruz" dedi.
Maden işçileri üretimi durdurdu
Bu arada özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali'ne talip olan konsorsiyum yetkililerinin termik santralde inceleme yapmasını engellemek isteyen işçilere destek amacıyla, yöredeki 3 termik santral için açık kömür ocaklarında üretim yapan Maden-İş Sendikası üyesi işçileri, kömür üretimini durdurdu. Bu eyleme de saldıran jandarma 6 işçiyi yaraladı.
Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi 2. Başkanı Mustafa Kocakul, yaptığı açıklamada, termik santrallerin özelleştirilmesine karşı eylemler yapan santral işçilerine destek amacıyla, kömür üretimini ve santrallere dağıtımını durdurduklarını söyledi. Mustafa Kocakul, kömür üretme ve santrallere dağıtmanın durdurulması eyleminin süresini belirlemediklerini ifade etti. Öte yandan termik santrale ait resmi otomobillerle konsorsiyum yetkililerinin santral alanında gezdiği sırada, buna engel olmak isteyen Süleyman Turan adlı işçiye otomobil çarptı. Yaralanan Turan, önce Yatağan Devlet Hastanesi, sonra da Muğla SSK Hastanesi'ne kaldırıldı.
ÖNCEKİ HABER

Ekonomi 2001 programı açıklandı

SONRAKİ HABER

'Ülkeyi satanlara karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa