13 Kasım 2000 22:00

Herkes memnun ayrıldı!

19. İstanbul Kitap Fuarı önceki gün sona erdi. Her yaştan onbinlerce kitapseverin ziyaret ettiği fuar okuru da yayıncıyı da, yazarı da memnun etmiş gibi görünüyor.

Paylaş
Herkes memnun ayrıldı!
Neslihan Demir
Binlerce kitapseverin bir araya geldiği 19. İstanbul TÜYAP kitap fuarı önceki gün sona erdi. Son gününde daha da yoğun bir ilgiyle okurların akınına uğrayan fuarda katılımcılara çeşitli etkinlik ve paneller sunuldu.
Okurların bir kısmı kitapların fiyatını uygun bulurken bir kısmı da fiyatların çok yüksek olduğunu ve istedikleri kitapları alamadıklarını belirtti. Yayınevleri ise fiyatlarda büyük bir değişiklik olmadığı ancak insanların alım gücünün düştüğü yorumunda birleşiyor.
Ziyaretçi sayısı düştü
Kitap stantlarında ve fuar girişinde uzun kuyruklar oluşmasına rağmen yayınevlerinde çalışanlar ziyaretçi sayısında geçen yıla göre düşüş olduğuna dikkat çekiyorlar. Bilinçli okurların geçen yıla göre arttığını ifade eden yayınevi yetkilileri, ekonomik nedenlerin insanların kitabı bir ihtiyaçtan çok bir lüks olarak görmesine neden olduğunu düşünüyor.
Daha çok gençlerin ziyaret ettiği fuarda birçok öğrenci kitaplarının fiyatının yüksek olduğunu bu nedenle kitap almanın zor olduğunu ifade ediyor.
Kitapların pahalılığı can yakıyor
Üniversite mezunu olan Cem Andiç, aradığı kitapları bulabildiğini ancak çok fazla kitap satın alamadığını, çünkü maddi olanaklarının yeterli olmadığını söylüyor. Gençlerin TÜYAP'a ilgisinin olduğunu ama bu ilginin belli bir dereceyi geçmediğini anlatıyor.
Üniversite Öğrencisi olan Şebnem Gümüşçü ise fuara 8 yıldır hiç aksatmadan geldiğini anlatıyor. Ancak sekiz yıldır pek bir değişiklik olmadığını söyleyen Gümüşçü, fuarda her kitapçıda bulamadığı kitapları bulduğu için geldiğini belirtiyor.
Aranan bulunuyor
Tuğba Çetin ise fuardan çok memnun olduğunu belirterek "Aradığımı buluyorum. Maddi imkânlar elverdiğince kitap alıyoruz. Birçok çeşidi aynı anda bulabiliyoruz. Her yayınevi belli başlı konulara ağırlık vererek kitap çıkarıyor. Zamanla da bu konularda uzmanlaşıyorlar. Ben farklı kültürlerle ilgili kitapları tercih ediyorum. Bu alanla ilgili iyi kitaplar çıkaran yayınevlerini tercih ediyorum" diyor.
ÖNCEKİ HABER

Bergama köylüleri:

SONRAKİ HABER

Hükümetin yanıtı KHK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...