12 Kasım 2000 22:00

EMEP ve ÖDP işçi kıyımına

   tepki gösterdi

Paylaş
EMEP ve ÖDP işçi kıyımına
   tepki gösterdi
Çukobirlik'te başlayan işçi kıyımına Emeğin Partisi (EMEP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi tepki gösterdi. EMEP Adana İl Başkanı Belma Cıngıllıoğlu yaptığı açıklamada Çukobirlik'in kurulduğu günden bu yana zengin çiftçilerin, iktidardaki düzen partilerinin temsilcilerinin rant yedikleri bir alan haline getirildiğini belirterek, bugün ise emperyalistlere talan edilmek üzere hazırlandığını ifade etti.
Özelleştirmeler sonucu ortaya çıkan tüm yolsuzluklara, içi boşaltılan bankalara, rağmen 57. hükümetin Tarım Satış Kooperatifleri ve birliklerinin özelleştirmesinden vazgeçmediğini hatırlatan Cıngıllıoğlu, işçilerin ve üreticilerin yaşamının felç edilmek istendiğini belirtti.
Cıngıllıoğlu, 57. hükümetin işçileri kapı dışarı ederek tazminatları ödemeyi garanti ettiğini belirterek, "Bunun yerine çalıştırılmayan makinaların çalıştırılması, birliğin teknolojisinin yenilenmesi, tam kapasite ile çalışır hale getirilmesi istenilmiyor. Çünkü, birliklerin çalışması üretim yapması emekçilerin ekmek kapısı olması ve ülkede yetişen pamuğu işlemesi istenilmiyor. Tam tersi IMF'nin isteği doğrultusunda özelleştirme ile birliğin yerli ve yabancı tekellere peşkeş çekilmesi isteniliyor" dedi.
ÖDP Adana il Başkanı Yusuf Tek ise, Çukobirlik yönetiminin ideal kadroya ulaşmak için işçi çıkardığını iddia ettiğini, oysa Çukobirlik'teki anlayışın ideal partizanlık yaptığını belirtti. Tek, "İktidara gelirken yandaşlarına 'iş-aş' sözü veren MHP kendi elinde bulundurduğu Çukobirlik'i yandaşlarına peşkeş çekiyor. Kadro fazlalığı bahane. Bunun adı bal gibi partizanlık ve siyasi kadrolaşmadır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Düzceliler, hâlâ depremzede

SONRAKİ HABER

İKÖ Zirvesi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...