12 Kasım 2000 22:00

Düzceliler, hâlâ depremzede

12 Kasım depreminin üzerinden bir yıl geçti. Ancak Düzceliler, hâlâ yeni bir yaşam üretme savaşı veriyor. Yetkililer tarafından verilen sözlerin tutulmaması Düzcelileri daha da kötü şartlarda yaşamaya zorluyor.

Paylaş
Düzceliler, hâlâ depremzede
12 Kasım depreminin birinci yılında Bolu'da, "Bolu'nun Sesini Duyurma Mitingi" düzenlendi.
Mitinge katılan depremzedeler, "Kredi borçları ertelensin", "Öğretmen eksiği giderilsin", "Bolu'ya özel statü", "Kamu binaları onarılsın", "Çalışma şartlarımız iyileştirilsin" yazılı pankartlar taşıdılar. Ayrıca, esnaf ve sanatkârlar konfederasyonu tarafından Bolu'ya özel statü tanınması için bir imza kampanyası başlatıldı.
12 Kasım'ı anma etkinlikleri çerçevesinde Anıt Park'ta başlayan törende Vali Mehmet Ali Türker, Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, depremde ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra, törene katılanlar Belediye Meydanı'na kadar "Deprem Şehitlerini Anma Yürüyüşü" düzenlediler. Bolu Kent Kurultayı tarafından belediye meydanında düzenlenen "Bolu'nun Sesini Duyurma Mitingi"nde konuşan Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, "Bolu afet kapsamına alınsın ve Bolu'ya özel statü tanınsın" dedi. 12 Kasım 1999 tarihinde saat 18.58 de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde Bolu'da 2572 konutun yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını anlatan Ceylan, "Depremde 6030 konut orta hasar, 5470 konut ise az hasar aldı. Yaşanan deprem sonrasında kentin yüzde 43'ü hasar gördü" dedi.
'Sadaka değil, Bolu'yu istiyoruz'
Hükümetten kamu hizmetlerinin aksamadan yürümesi için kamu binalarının tamamlanmasını bölgedeki kamu personeli açığının kapatılması için bölgede çalışan kamu çalışanlarının özendirilmesini isteyen Ceylan, şöyle devam etti: "Esnaf ve sanayicimize verilen krediler için kredi desteği artırılsın. Kredi geri ödemeleri bir yıl daha ertelensin. Afet kapsamı sonrası Bolu acil destek kapsamındaki iller arasına alınsın veya yeniden kalkınmayı hızlandırmak için özel statü tanınsın. Hiç kimseden sadaka istemiyoruz. Biz sadece 12 Kasım öncesi Bolu'yu yeniden istiyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Kurultay birleştiriyor aydınlatıyor

SONRAKİ HABER

EMEP ve ÖDP işçi kıyımına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...