11 Kasım 2000 22:00

EMEP'ten kitlesel destek

Kamu emekçileri eylemine Emeğin Partisi de kitlesel destek verdi. EMEP üyeleri yürüyüş ve mitinge "IMF bütçesine hayır, bağımsız demokratik Türkiye" pankartı altında katıldı.

Paylaş
EMEP'ten kitlesel destek
Kamu emekçileri eylemine Emeğin Partisi de kitlesel destek verdi. EMEP üyeleri yürüyüş ve mitinge "IMF bütçesine hayır, bağımsız demokratik Türkiye" pankartı altında katıldı. "IMF bütçesine hayır", "IMF, DB, AB ve WTO'ya hayır! kahrolsun emperyalizm" dövizlerini taşıyan EMEP'liler, "Sermaye mezara, emek iktidara", "Kahrolsun IMF iktidarı", "MAI, MIGA, tahkim; kahrolsun emperyalizm" sloganları ile sermayeyi ve hükümeti protesto ettiler. Eyleme kitlesel katılan partililerinin yanında Emek Gençliği de coşkuları ve attıkları sloganlar ile kamu emekçilerine desteklerini dile getirdiler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Her gecenin bir gündüzü vardır
Bugün kendimi coşkulu ve çok heyecanlı hissediyorum. Her zaman en çok duygulandığım toplantılar, işçi ve emekçi mitingleri olmuştur. Daha önce 24 Temmuz Emek Platformu'nun mitingini izlemiştim. O gün de 78 yaşıma karşın çok coşkuluydum.
24 Temmuz'da olduğu gibi bugün de Kızılay alanı dopdolu.
İğne atsanız yere düşmez.
Tüm Türkiye'den gelen emekçiler alanı çınlatıyor. İşçi, memur emekçilere alanlar dar geliyor. Bu görüntü, bu coşkulu yığınlar ülkemizde hakça toplumsal bir düzenin, tüm baskılara karşın gerçekleşeceğini, buna hiçbir gücün engel olamayacağını ispatlıyor.
Temelde tarihsel gelişmenin gereği de budur. Ne emperyalizmin maskeli biçimi Yeni Dünya Düzeni, ne IMF'ler, bunu engelleyebilir.
Yeni Dünya Düzeni'ne ve küreselleşmeye karşı dünya emekçilerinin örgütlü savaşımını destekleyelim. Yeni emperyalizme karşı dünya çapında yeni işçi ve emekçi güçleri er geç zafere ulaşacaktır. Buna yürekten inanıyorum.
Şiir, duyguların en güzel ve ince anlatım biçimidir.
Sözlerimi Tevfik Fikret'in bir dizesi ile bitireyim:

"Göz yumma güneşten
ne kadar nuru kararsa
Sürmez ebedi, her gecenin
bir gündüzü vardır."
ÖNCEKİ HABER

Sırada grev var

SONRAKİ HABER

Doğulu bir bilge: Tarkovski

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...