07 Kasım 2000 22:00

EXSA işçileri mücadelede kararlı

142 gündür grevde olan EXSA işçileri dün bir basın açıklaması yaptıktan sonra, MENSA işçileriyle birlikte bildiri dağıttılar.

Paylaş
EXSA işçileri mücadelede kararlı
142 gündür grevde olan EXSA işçileri dün saat 12.30'da DİSK/Tekstil-Teksa şubesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra kitlesel bir şekilde bildiri dağıttılar. Basın açıklamasına ve bildiri dağıtımına MENSA işçileri de kitlesel olarak katılırken Genel-İş 2 No'lu şube ve DİSK/Tekstil Çukobirlik şubesi yöneticileri de destek verdi.
Sendika önünde yapılan basın açıklamasında DİSK Genel Başkan Yardımcısı Kazım Doğan, yaptıkları İstanbul yürüyüşü hakkında bilgi verdikten sonra eylemlerine patronun sendikal hakları tanıyıp toplusözleşme imzalayana kadar devam edeceklerini belirtti. Ancak patronun bir türlü uzlaşmaya yanaşmadığını söyleyen Doğan, "Sabancı'ya bir kez daha huzurunuzda sesleniyorum. Gelin uzattığımız eli geri çevirmeyin. Bu işi daha fazla uzatmayın. EXSA işçileri olarak biz üretimden yanayız. Bir an önce üretime, makinalarımızın başına geçmek istiyoruz" dedi. Doğan, talepleri karşılanıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini vurguladı. Doğan'ın konuşması sık sık "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Exsa-Mensa omuz omuza", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla kesildi. Kazım Doğan'ın konuşmasından sonra Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Kemal Aslan kısa bir konuşma yaparak, "Yiğit EXSA işçilerinin direnişi işçi sınıfına moral veriyor, önemli bir örnek teşkil ediyor" dedi. Aslan belediye işçileri olarak bu mücadelenin sonuna kadar yanında olacaklarını belirterek topladıkları 700 milyon lira yardımı sendikaya karınca kararınca bir destek olarak sunduklarını söyledi. Konuşmalardan sonra EXSA işçileri ve MENSA işçileriyle birlikte sendikacılar çarşı merkezini dolaşarak DİSK/Tekstil'in çıkardığı EXSA grevini anlatan bildirilerin dağıtımını yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

KESK Ankara yolunda

SONRAKİ HABER

YÖK'ü protesto seli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa