06 Kasım 2000 22:00

'Hak alıcı eylemlerin provası olmalı'

"Birbirini tekrarlayan ve sonuca ulaşmayan eylemlerden kurtulup sonuna kadar, hak alınana kadar işbırakmak gerekiyor."

Paylaş
'Hak alıcı eylemlerin provası olmalı'
Zübeyde Yüce (SES Cerrahpaşa İşyeri temsilcisi): 11 Kasım eylemi bundan sonraki işbırakma ve hak alıcı eylemlerin provası olması anlamında önemli. Bizim için propanganda malzemesi, kendi içimizdeki insanları örgütlemek, işyerindeki insanları 11 Kasım'a taşımak açısından önemli. 11 Kasım eyleminin daha öncekilerde olduğu gibi o güne ait, sonuçta bir günlük işbırakmayla kısıtlı bir olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık bu tip eylemlerin kazandırıcı olmadığını, aksine özellikle insanlarda hak kazanamadıkları için, güvensizlik yaratması açısından aksine tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Birbirini tekrarlayan ve sonuca ulaşmayan eylemlerden kurtulup sonuna kadar, hak alınana kadar işbırakmak gerekiyor. İnsanlar eskiye oranla daha fazla şikayetçiler, bu şikayetleri örgütlemek gerekiyor. Kendimize güvenmeliyiz.
Türkan Aydoğmuş (SES Aksaray Şube Sekreteri): KESK'in kararlı olması lazım. Kendisini seçen kendisini oluşturan üyelerinin ona güven duyması gerekiyor. Bu güvenin sarsılmaması için mutlaka işbırakması gerekiyor. Bir günlük de değildi. Kararlılığı devam ettirmesi lazım. Sadece 11 Kasım'da Ankara'ya gidip eylem yapıp, tekrar rahat bir şekilde dönmek olmasın. Bizim üyelere karşı sorumluluklarımız var. KESK'in de sorumluluğu var. Kesinlikle işbırakma olmalı, grev olmalı.
Ersoy Adıgüzel (SES Çapa İşyeri Temsilcisi): 11 Kasım'dan sonra toplanacak KESK GYK'sında işbırakma kararı çıkmalı. Bence iş bırakmaların bir-iki günle sınırlı kalmaması gerekiyor ve bu sürekliliğin sağlanması gerekiyor. İşyerlerinden gelen talepler bu yönde. İnsanlar, yüzde 10 zamma tepkili, tasarrufların ödenmemesine tepkili, ancak bir güvensizlik sözkonusu. Bu güvensizlik iş bırakmaların örgütlenmesiyle aşılacaktır. İşyerlerinden gelen talepleri ve 11 Kasım'da da genel grev isteğimizi ne kadar KESK'e yansıtabilirsek iş bırakmaların örgütlenmesi o denli başarılı geçecektir.
Kudmettin Tulay (Eğitim-Sen Tuna Lisesi İşyeri Temsilcisi): Kamu emekçilerinin zorunlu tasarruflarının ödenip ödenmeyeceği, Ankara'da koyacakları tavra ve güce bağlıdır. İktidar adım atmadığı takdirde KESK'in eylemlerini biraz daha sertleştirmesi gerekir. Bu, işbırakma olabilir. İlk önce kısa vadeli işbırakma sonra uzun süreli işbırakma olabilir. Bütün emekçileri kapsayacak bir örgütlülüğe ihtiyacı var. Sayısal gücümüz ne kadar olursa yaptırım gücümüz o kadar olur.
ÖNCEKİ HABER

Memur beş koldan Kızılay'a!

SONRAKİ HABER

İmzalar Başbakan'a fakslandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...