04 Kasım 2000 22:00

EXSA işçilerini EMEP karşıladı

Sabancı Center'a yaptıkları yürüyüşün ardından Adana'ya dönen EXSA işçilerini yurt gezisinde bulunan EMEP Başkanı Tüzel karşıladı.

Paylaş
EXSA işçilerini EMEP karşıladı
İstanbul'da yaptıkları yürüyüşten sonra Adana'ya dönen EXSA işçilerini, Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel karşıladı. EMEP GYK üyeleri Ercüment Akdeniz, Öznur Oğuz ve il yöneticileri ile birlikte işçileri karşılayan Genel Başkan Tüzel, DİSK/Tesktil Sendikası'nın Teksa Şube Başkanı Nazmi İncesoy ile görüşerek yürüyüş ve grev hakkında bilgi aldı.
Görüşmeden sonra işçilere konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Tüzel, "Yiğit EXSA işçileri sendika ve 13 milyon lira ücret zammı için günlerdir İstanbul'a Sabancı Center'in önüne yürüdünüz. Yol boyunca sizleri Sakarya'da Kocaeli'de İstanbul'da binlerce işçi karşıladı. Partimiz ta başından beri sizin yanınızda oldu. Sizi karşıladılar, sıcak bir mücadelenin içinden çıkıp geldiniz. Böyle bir ortamda sizlerle buluşmak bizim için onur verici. Mücadelenizden gurur duyuyoruz" dedi.
Sabancı dize gelecektir
Sabancı'nın hâlâ işçilerin taleplerini kabul etmemekte direndiğini belirten Levent Tüzel, "Ama inanıyoruz ki ısrarlı mücadeleniz Sabancı'yı dize getirecektir" diye konuştu. Parti merkezi olarak IMF bütçesine ve emek karşıtı uygulamalara karşı il il gezdiklerini ifade eden Tüzel, halk toplantıları yaptıklarını ve bu toplantılarda EXSA işçilerinin mücadelesini de anlattıklarını söyledi. İşçi ve emekçilerin saldırılara karşı birleşmesi için halkı aydınlatmaya devam edeceklerini belirten Tüzel, işçilere mücadelelerinde başarılar diledi.
Teksa Şube Başkanı Nazmi İncesoy ise EMEP'in parti olarak başından beri yanlarında olduğunu, yol boyunca da kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirterek ziyaretten dolayı Tüzel'e teşekkür etti.
ÖNCEKİ HABER

Yargı emekçisi adalet istedi

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet grevcileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...