22 Ağustos 2011 10:20

Yeşilkent’te okul isyanı

ESENYURT Yeşilkent Mahallesi’ndeki Yusuf Aktaş İlköğretim Okulu velileri, çocuklarının 70 kişilik sınıflarda eğitim görmesine tepki gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan veliler, okul yapılması için topladıkları imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürl&uu

Yeşilkent’te okul isyanı
Paylaş

Mahalle Muhtarı Ahmet Fidan’la birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden veliler, mahalledeki eğitim sorunu çözülene kadar girişimlerinin süreceğini, gerekirse yol kesme eylemi dahi yapacaklarını belirttiler.

ÜÇ HAFTADA BİN İMZA

Üç hafta önce başlattıkları imza kampanyasıyla binden fazla imza toplayan veliler, “Mahallemizde parası olanlar çocuklarını özel eğitim verdirebiliyor. Ama olmayanlar 70 kişilik kalabalık sınıflarda kalitesiz eğitime muhtaç durumdalar. Çocuklarımız eğitim alamıyorlar” diye konuştular.

ÖĞRETMENLER EĞİTİMİ BOŞVERMİŞ

Okulun her yönden çok kötü durumda olduğunu ifade eden öğrenci velileri, “Okulun tuvaletleri kötü, bahçesi bakımsız, temizlik yok denecek kadar az. Öğretmenler bile adeta boşvermişler. Düşünün bir öğretmen, öğretmenler odası dururken sınıfta çocukların karşısında döner yer mi? 70 çocuğun önünde döner yenmez! Bir başka öğretmen sınıfa bilgisayarını getirerek internette geziniyor. Bunları bize çocuklarımız anlatıyor” şeklinde konuştular.

LİSELER ÇOCUKLARI KABUL ETMİYOR

“Bazı liseler bu okuldan mezun olan çocuklarımızı eğitimi kötü olduğu gerekçesiyle kabul etmiyorlar” diyen veliler, çocuklarını ilköğretim sonrasında nereye göndereceklerini kara kara düşünüyorlar.  

Mahalleliyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan’la görüştüklerini ve okul taleplerini ilettiklerini belirten Yeşilkent Mahalle Muhtarı Ahmet Fidan ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özvatan’ın, mahallede okul için uygun arsa bulunmadığını ve şu an için yapılacak bir şey olmadığını söylediğini aktardı.  

Yusuf Aktaş İlköğretim Okulu’nun  15 yıldan beri hem Yeşilkent’e hem de Mehterçeşme Mahallesi’ne hizmet verdiğine dikkat çeken Muhtar Fidan, “Nüfus 15 yıl öncesine oranla 10 kat arttı ama okulun derslik sayısı artmadı, mahalleye yeni bir okul yapılmadı. Sınıflar 70-75 kişilik. Mahalleli, veliler ve aileler şikayetçi. Aileler uzun zamandır giderilemeyen bu sorun nedeniyle bana sürekli şikayette bulunuyorlardı. Geçen hafta da çok sayıda imza toplayarak muhtarlığımıza geldiler. Ben de onların taleplerini, onlarla birlikte bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ilettim. Yetkililere seslenmek istiyorum; çocuklarımız bizim geleceğimiz, geleceğimizin teminatı için bu sorun bir an önce çözülsün” diye konuştu.

BELEDİYE İSTERSE YAPAR

Bu arada Yusuf Aktaş İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören minik öğrenci Baran Çınar, “Belediye Meclis binalarını yapıyor da, bir okul mu yapamıyor. Belediye istese şimdi her tarafa okul yapar” diyerek tepkisini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karkız’ın katilleri korunuyor mu?

SONRAKİ HABER

Ajansta konuşulacak bir şey kalmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...